Nyheter: Arkiv 2012

Högskolan för konst, design och arkitektur inledde sin verksamhet vid årsskiftet

02.01.2012 Aalto-universitetets före detta konstindustriella högskola och ingenjörsvetenskapliga högskolas institution för arkitektur bildar nu tillsammans Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur.

Masters of Aalto erövrar Busholmen i maj

02.03.2012 På Busholmen i Helsingfors skapas ett skyltfönster mot framtiden när Aalto-universitetets nyutexaminerade visar upp sitt kunnande under Masters of Aalto (MoA) 9.5-3.6.2012. Utställningen omfattar examensarbeten från cirka 120 konstmagistrar, ekonomer och diplomingenjörer.

Framtidens skapare presenteras under evenemanget Masters of Aalto 2012

12.04.2012 Aalto-universitetets utställning MoA’12, som invigs onsdagen den 9 maj och pågår i en månad, är en utställning och arena där framtidens förmågor öppnar dörren för samhällelig debatt.

Staden är en scen – Aalto-universitetets mediakonst och designforskning i Paris sommaren 2012

26.06.2012 Den finländska mediakonsten och designforskningen presenterar sig i metro och på gator i Paris samt på Finlands institut i Paris under denna sommar fram till augusti.

Masters of Aalto svepte över Busholmen

26.06.2012 Evenemanget Masters of Aalto, som har vuxit till sig och nu omfattar hela Aalto-universitetet, lockade under maj månad besökare till en utställning som presenterade framtidens aktörer.

Succé i Milano för dubbelmagistern Kristiina Lassus

04.07.2012 Kristiina Lassus, som rönt framgång inom formgivnings- och designbranschen i Milano, jobbar långa arbetsdagar med entusiasm och fokus på framtiden. Hon tror på ett uppsving för den italienska ekonomin efter de svåra tiderna.

Aalto-universitetets inskription: Rektor Tuula Teeri konstaterade att skärningen i universitetsindexet är en kortsiktig lösning

04.09.2012 Aalto-universitetets inskription hölls tisdagen den 4 september på Campus Otnäs. Omkring sexhundra aaltoiter och samarbetspartner till Aalto-universitetet deltog.

Formgivning en lösning på Europas tillväxtproblem – en expertgrupp ger 21 rekommendationer till Europeiska kommissionen

17.09.2012 Den europeiska formgivningens ställning ska stärkas globalt och spetskunnandet inom formgivningen stödas. Samarbetet mellan den starka kompetensen inom formgivning och design, företagen och den offentliga sektorn ska utvecklas för att vi ska kunna åstadkomma bättre tjänster. Formgivning och design måste ingå i innovationsprogrammen och företagskuvöserna överallt i Europa. Ett bättre utnyttjande av formgivning och design i innovationsprocesserna ökar välståndet och välfärden i hela världsdelen.

Tillbaka

Bookmark and Share