Taidegrafiikka

Taidegrafiikan studiokokonaisuus kattaa mahdollisuuden työskennellä laaka-, syvä- ja kohopainomenetelmien eli litografian, serigrafian, metalligrafiikan ja puupiirroksen parissa.

Aalto ARTSin taidegrafiikan studiotilat toimivat Arabianrannan kampuksella. Studiokokonaisuus kattaa mahdollisuuden työskennellä laaka-, syvä- ja kohopainomenetelmien eli litografian, serigrafian, metalligrafiikan ja puupiirroksen parissa. 

Taidegrafiikan kurssit valmistavat opiskelijoita omaan ammatilliseen kehittymiseen ja tekniikoiden hallintaan, ja painomenetelmien harjoittamista ja kehittämistä tuetaankin myöntämällä pyydettäessä itsenäisen työskentelyn lupia kurssit suorittaneille opiskelijoille. Lisäksi taidegrafiikkaa käytetään osana monien opiskelijoiden lopputöitä joko taideteoreettisena tutkimuskohteena tai materiaalilähtöisenä kokeilemisena.

Opetuksen pääasiallinen tavoite on saattaa opiskelijoiden käyttöön välineitä ja menetelmiä, jotka tukevat heidän ammatillista osaamistaan. Kurssien sisällöt eivät näin ollen ole vain tekniikoiden oppimisessa, vaan opetus keskittyy myös sovellus- ja tutkimusmahdollisuuksiin, joita opittavat menetelmät tarjoavat.

Lisätietoja