Piirustus ja maalaus

Piirustus- ja maalaustiloissa järjestetään taiteen perusopetusjaksoja sekä elävän mallin, piirustustaiteen ja nykytaiteen valinnaisia kursseja.

Aalto ARTSin taidestudiot toimivat Arabianrannan kampuksella Hämeentie 135 C:ssä, yliopistorakennuksen 8. ja 9. kerroksessa. Kokonaisuus kattaa piirustuksen, maalauksen ja väriopin opetuksen sekä pakollisten että valinnaisten kurssien kautta. Piirustuksen, maalauksen ja väriopin studiot sijaitsevat tiloissa 802, 820, 821, 903 ja 905. Piirustus- ja maalaustiloissa järjestetään taiteen pakollisia perusopetusjaksoja sekä elävän mallin, piirustustaiteen ja nykytaiteen valinnaisia kursseja. Taideopetuksen pääasiallinen tavoite on saattaa opiskelijoiden käyttöön välineitä ja menetelmiä, jotka tukevat heidän ammatillista osaamistaan. Kurssien sisällöt eivät näin ollen ole vain tekniikoiden oppimisessa, vaan opetus keskittyy myös sovellus- ja tutkimusmahdollisuuksiin esimerkiksi materiaalien, kaksi- ja kolmiulotteisen hahmottamisen sekä taiteen ja designin kannalta.

Aalto ARTSin kanditason taiteen perusopetuksen tilat toimivat osoitteessa Otakaari 1 X A, kolmessa eri kerroksessa. Tiloihin kuuluu kaksi- ja kolmiulotteisen työskentelyn tiloja sekä väriopetuksessa käytettäviä luentoluokkia.

Lisätietoja