Painokangas

Painokangastyöpajassa voidaan värittää ja kuvioida tekstiilimateriaaleja värjäten, maalaten, painaen ja tulostaen. Työpajassa järjestettävät kurssit valmistavat opiskelijoita ammatilliseen kehittymiseen, tekniikoiden hallintaan ja turvalliseen työskentelyyn kemikaalien kanssa.

Painokangastyöpaja on opetuksen, tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan oppimisympäristö. Työpajassa voidaan värittää ja kuvioida tekstiilimateriaaleja värjäten, maalaten, painaen ja tulostaen. Käytettävissä olevia tekniikoita ovat mm. reaktiivivärivärjäys, -maalaus, -paino ja -tulostus, happovärivärjäys ja -paino, pigmenttiväripaino, pigmenttivärien erikoistekniikat, dispersioväripaino, reservihuovutus, valko- ja värireservi, etsi, kreppipaino ja -reservi.

Painokangastyöpajassa järjestettävät kurssit valmistavat opiskelijoita ammatilliseen kehittymiseen, tekniikoiden hallintaan ja turvalliseen työskentelyyn kemikaalien kanssa.

Avainsanat: kankaan värjäys, värjäys, kankaan maalaus, painokangas, tekstiilitulostus, tulostus kankaalle, painokangastyöpaja

Lisätietoja