Neule

Neuletyöpajassa opiskelijat ja tutkijat voivat suunnitella ja valmistaa erilaisia neuloksia sekä neuletuotteita. Käytössä on sekä käsikäyttöisiä neulekoneita että teollinen tasoneulekone.

Neuletyöpaja on oppimisympäristö, jossa opiskelijat ja tutkijat voivat kehittää omia neulerakenteita sekä valmistaa neuletuotteita, esimerkiksi neulevaatteita ja sisustustekstiilejä. Käytössä on käsikäyttöisiä neulekoneita sekä tietokoneohjattu teollinen tasoneulekone. Neuletyöpajassa on mahdollista saada opastusta myös käsin neulomiseen.

Neuletyöpajan toimintaa on kahdessa eri toimipaikassa: neuletyöpaja sijaitsee Arabian kampuksella ja Knitting Factory Otaniemessä. Arabian neuletyöpajassa on käytössä tietokoneavusteiset käsikäyttöiset neulekoneet sekä höyrytykseen, kokoonpanoon ja langan puolaamiseen liittyviä laitteita. Otaniemessä puolestaan sijaitsee teollinen tasoneulekone.

Neuletyöpajassa työskentely edellyttää neuleen perusteiden osaamista. Näitä taitoja opitaan erityisesti neuleen peruskursseilla.

Lisätietoja