Opiskelijajärjestöt mukana arjessa

Edunvalvontaa, bileitä, hyvinvointi- ja kulttuuritapahtumia - opiskelijajärjestöt ovat monessa mukana.

AYY, TOKYO ja AK

Ylioppilaskunta AYY

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on noin 15 000 jäsenen palvelu- ja etujärjestö. AYY:n jäseniä ovat kaikki Aalto-yliopistossa opiskelevat perustutkinto-opiskelijat. Myös Aalto-yliopistossa jatkotutkintoa opiskelevat voivat liittyä ylioppilaskuntaan.

AYY on keskeinen kumppani opiskelijoiden arjessa. Se on mukana kehittämässä koulutuksen laatua ja koko Aalto-yliopistoa. AYY huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta yliopistolla ja tarjoaa opiskelijoille liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluita, tukea opiskeluun ja asunnon tuhansille Aalto-opiskelijoille. Lukuisat tapahtumat ja yli 150 eri yhdistystä takaavat, että opiskelijalla riittää vapaa-aikanakin tekemistä.

Lue lisää ylioppilaskunnan sivuilta (ayy.fi)

TOKYO ry

TOKYO ry on 12.12.2008 perustettu yhdistys. Alunperin vuonna 1961 perustettu TOKYO toimi yhdistysmuotoisena ylioppilaskuntana 1980-luvulle saakka, jolloin ylioppilaskunnista tehtiin julkisoikeudellisia yhteisöjä. Vuoden 2010 alusta TOKYO siirtyi takaisin yhdistykseksi TOKYO ry:n muodossa, kun perustettiin Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY.

TOKYO ry:n tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää taiteen alan opiskelijoiden sekä alumnien kohtaamista ja edistää esimerkiksi heidän yhteiskunnallisia, ammatillisia ja sosiaalisia pyrkimyksiään. TOKYO järjestää kulttuuritapahtumia, tarjoamaa tukea opiskeluun ja toimii edunvalvojana koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

TOKYOn toiminta jakautuu edunvalvontaan ja opiskelijakulttuurin ylläpitämiseen.  Kulttuuripuolen toiminta keskittyy lähinnä erilaisten projektien tukemiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Näiden lisäksi TOKYO ylläpitää monia palveluita, kuten ravintola Kipsaria ja TOKYOn toimistoa, josta löytyy jatkossa myös AYY:n palvelut.

Lisätietoa toiminnasta ja liittymisestä TOKYO ry:n sivuilta

Arkkitehtikilta

Arkkitehtikilta on Aalto-yliopiston arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijoiden opiskelijajärjestö, joka toimii Aalto-yliopiston Ylioppilaskunnan alaisuudessa. AK on perustettu vuonna 1908, mutta kilta on tunnettu pikemminkin luovasta mielenlaadustaan kuin pitkistä perinteistään.

Killan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden etujen valvominen sekä monenlaisten tapahtumien järjestäminen, aina yösuunnistuksesta bileisiin ja teatterikäynteihin. Kilta myös ylläpitää sähköpostilistaa, joka on tällä hetkellä Arkkitehtuurin laitoksen tärkein viestintäkanava sekä pyörittää arkkitehtiopiskelijoille elintärkeää pahvikauppaa laitoksen kellarissa.

Lisätietoa toiminnasta Arkkitehtikillan sivuilta

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 31.01.2015.