Tutkimuksen arviointi

Tutkimuksen arviointi on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun pysyvä tehtävä. Arviointien tavoitteena on tunnistaa tutkimuksen vahvuusalueet ja saada tietoa tutkimustyön ja taiteellisen toiminnan tasosta ja vaikuttavuudesta.

Suomen Akatemia suoritti vuonna 2008 ensimmäisen kansainvälisen tutkimusala-arvioinnin taiteen alalla. Kansainvälisen paneelin raportissa todetaan, että korkeakoululla on ”merkittävä panos Suomen yhteiskunnallisessa, taloudellisessa ja kulttuurielämässä”.

Aalto-yliopiston tutkimuksen arviointi Research Assessment Exercise of Aalto University (RAE) suoritettiin vuonna 2009, uuden yliopiston syntyvaiheessa. Arvioinnin tavoitteena oli määritellä tutkimuksen silloinen taso ja arvioida sen vaikuttavuutta sekä tunnistaa tutkimuksen kehitysmahdollisuudet kansainvälisellä tasolla.

Suunnitteilla on suorittaa Aalto-yliopiston tutkimuksen arviointi noin joka kuudes vuosi. Seuraavaa tutkimuksen, taiteellisen toiminnan ja vaikuttavuuden arviointia suunnitellaan vuodelle 2018.

Linkit arviointeihin:

Suomen Akatemian taidealojen kansainvälinen arviointi: Research in Art and Design in Finnish Universities. Evaluation report 4/09

Striving for Excellence - Aalto RAE 2009 and Bibliometric Analysis 2003-2007 -raportti

 

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 03.03.2017.