Tutkimus

02_Aalto_ARTS_100_tohtoria_juhla_101012.jpg

 Valokuva: Mikko Raskinen

 

Tutkimus Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on monipuolista tieteen, taiteen ja muotoilun vuorovaikutukseen perustuvaa tutkimusta. Tutkimuksen pääalueita ovat muotoilu, media, taide ja arkkitehtuuri. Kestävä kehitys on niitä yhdistävä kokoava teema.

Tutkimushankkeista sekä laitosten tutkimustoiminnasta saa lisätietoa ReseDa-tutkimustietokannasta.

Kansainvälisesti vertailtuna Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on alojensa tutkimuksen edelläkävijä ja vetää puoleensa laajasti ulkomaisia tohtorikoulutettavia ja tutkijoita. Ulkomaisten osuus tohtorikoulutettavista on noin 20 %.

Vuodesta 1991 lähtien taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun edeltäjästä Taideteollisesta korkeakoulusta on valmistunut yhdeksänkymmentäkuusi taiteen tohtoria.

Arkkitehtuurin laitos antaa arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opetusta ja harjoittaa alojen taiteellista kehittämistyötä ja taiteellista ja tieteellistä tutkimusta. Arkkitehtuurin laitokselta valmistutaan tekniikan tohtoriksi.

 Lisätietoja taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelmasta Into-sivustolta.

Tohtoriohjelma

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on mahdollista suorittaa tohtorin tutkinnon opintoja kaikilla laitoksilla. Haku tohtoriohjelmaan on kaksi kertaa vuodessa 15.3. ja 15.9. Seuraava haku päättyy 17.3.2014. Lue lisää »

Tutkimuksen arviointi

Viime vuosina korkeakoulu on ollut mukana kahdessa tutkimuksen arvioinnissa.
Vuonna 2012 toteutettiin Suomen Akatemian viestintätieteiden tutkimuksen arviointi. Lue lisää arvioinneista »

Väitöstilaisuudet

Lue vuosien 2011-2013 väitöstilaisuuksista »

Väitöksiä taiteen ja suunnittelun alalta tulossa

TaM Antti Pirinen väittelee aiheesta Dwelling as Product. Perspectives on Housing, Users and the Expansion of Design ke 16.4.2014 klo 12, Hämeentie 135 C, ls. 822. Vaastaväittäjänä toimii professori Sten Gromark (Chalmers University of Technology) ja kustoksena professori Pekka Korvenmaa muotoilun laitokselta.

MA Joanna Saad-Sulonen väittelee aiheesta Combining Participations: Shifting the Locus of Participatory E-planning to 24.4.2014, Otakaari 1, E-sali. Vastaväittäjänä toimii prof. Susanne Bødker (Institut for Datalogi, Aarhus Universitet) ja kustoksena prof. Lily Diaz median laitokselta. Lue lisää...

Arkkitehti Harri Hautajärvi väittelee aiheesta Autiotuvista lomakaupunkeihin. Lapin matkailun arkkitehtuurihistoria pe 25.4.2014 klo 12, Otakaari 1, E-sali. Vastaväittäjänä toimii prof. (emerita) Riitta Nikula, Helsingin yliopistosta ja kustoksena prof. Aino Niskanen arkkitehtuurin laitokselta.

Väitöstutkimuksen taiteellinen osa

TaM Laura Nissisen väitöskirjaan Abstrakti valokuva Suomessa kuuluva 1. produktio-osa on esillä Galleria Huudossa 24.3.-13.4.2014.

FL Jari Julan väitöskirjaan Sattuma ja irrationaalinen ulottuvuus maalausprosessissa sekä maalauksessa kuuluva 2. näyttely on esillä 23.4. - 11.5.2014  tm-galleriassa. Lue lisää...

Visiting Researcher in Aalto University School of Arts, Design and Architecture

Seuraava kansainvälisille tutkijavieraille suunnattu 

Visiting Researcher -hakuaika päättyy 17.3.2014. Lue lisätietoja täältä!

Kaikki uutiset » Kaikki tapahtumat »
Bookmark and Share

 

Tutkimustietokanta Reseda

Tutkimusesite (pdf, englanniksi)

 

UUSI!

RESEARCH INSTITUTE BLOGI tohtorikoulutettaville ja tutkimusväelle

Haku tohtorikoulutukseen