Tutkimus

02_Aalto_ARTS_100_tohtoria_juhla_101012.jpg

 Valokuva: Mikko Raskinen

 

Tutkimus Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on monipuolista tieteen, taiteen ja muotoilun vuorovaikutukseen perustuvaa tutkimusta. Tutkimuksen pääalueita ovat muotoilu, media, taide ja arkkitehtuuri. Kestävä kehitys on niitä yhdistävä kokoava teema.

Tutkimushankkeista sekä laitosten tutkimustoiminnasta saa lisätietoa ReseDa-tutkimustietokannasta.

Kansainvälisesti vertailtuna Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on alojensa tutkimuksen edelläkävijä ja vetää puoleensa laajasti ulkomaisia tohtorikoulutettavia ja tutkijoita. Ulkomaisten osuus tohtorikoulutettavista on noin 20 %.

Vuodesta 1991 lähtien taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun edeltäjästä Taideteollisesta korkeakoulusta on valmistunut yhdeksänkymmentäkuusi taiteen tohtoria. Kaikkiaan taiteen tohtoreita on valmistunut jo yli 130.

Arkkitehtuurin laitos antaa arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opetusta ja harjoittaa alojen taiteellista kehittämistyötä ja taiteellista ja tieteellistä tutkimusta. Arkkitehtuurin laitokselta valmistutaan tekniikan tohtoriksi. Valmistuneita on jo yli 50.

 Lisätietoja taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelmasta Into-sivustolta.

Tohtoriohjelma

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on mahdollista suorittaa tohtorin tutkinnon opintoja kaikilla laitoksilla. Haku tohtoriohjelmaan on kaksi kertaa vuodessa 15.3. ja 15.9. Seuraava haku päättyy 15.9.2014. Lue lisää »

Tutkimuksen arviointi

Viime vuosina korkeakoulu on ollut mukana kahdessa tutkimuksen arvioinnissa.
Vuonna 2012 toteutettiin Suomen Akatemian viestintätieteiden tutkimuksen arviointi. Lue lisää arvioinneista »

Väitöstilaisuudet

Lue vuosien 2011-2013 väitöstilaisuuksista »

Lue vuoden 2014 väitöstilaisuuksien tiedotteita »

Väitöksiä taiteen ja suunnittelun alalta tulossa

Diplomiviulisti Päivi Takala (elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos) väittelee aiheesta Äänen tunto. Elokuvaäänen kokemuksellisuudesta. pe 19.9.14 Mediakeskus Lumeen Sampo-salissa. Vastaväittäjänä toimii FT Taina Riikonen. Kustos on prof. Susanna Helke. Lue lisää...

MuM Alma Muukka-Marjovuo (taiteen laitos) väittelee aiheesta Taidetunteen kasvattaminen. Lilli Törnudd taidekasvatuksen maailmoja luomassa pe 3.10.14 Sampo-salissa. Vastaväittäjänä on prof. Eeva Anttila Taideyliopistosta. Kustos on prof. Juha Varto.

Väitöstutkimuksen taiteellinen osa

TaM Elina Lifländerin väitöskirjaan Tilasta tilanteeksi - jaetusta prosessista muodostuva tilakäsitys kuuluva 3. produktio Water Tower on esillä 19.9.-27.9.2014 Galleria Kuva/Tilassa. Lue lisää...

Visiting Researcher in Aalto University School of Arts, Design and Architecture

Seuraava kansainvälisille tutkijavieraille suunnattu 

Visiting Researcher -hakuaika päättyy 15.9.2014. Lue lisätietoja täältä!

Kaikki uutiset » Kaikki tapahtumat »
Bookmark and Share

 

Tutkimustietokanta Reseda

Tutkimusesite (pdf, englanniksi)

 

UUSI!

RESEARCH INSTITUTE BLOGI tohtorikoulutettaville ja tutkimusväelle

Haku tohtorikoulutukseen