TOKYO: 55 Years of Being Organized -näyttely avautuu galleriatila beta SPACE:n elokuun 25. päivä.

Näyttely kertoo tarinan valtaa pitäneistä opiskelijoista.

Näyttelyn kuraattorina on toiminut toisen vuoden maisteriopiskelija Emilio Zamudio taiteen laitoksen WiCCA-ohjelmasta. Zamudio pääsi tutustumaan TOKYOn arkistoihin sekä haastatteli entisiä ja nykyisiä opiskelijajärjestön jäseniä ja hallituksen jäseniä. Näyttely esittelee ensimmäistä kertaa yhden Suomen aktiivisimman opiskelijajärjestön vaikeuksia ja voittoja.

TOKYOn 55. juhlavuoden näyttely kertoo järjestön historian, joka alkaa vuodesta 1961, ehkä jo aiemminkin. Näyttely osoittaa, että opiskelijajärjestöillä on aina ollut tärkeä rooli yliopistossa. Järjestöt ovat edustaneet jäsentensä arvoja ja tavoitteita sekä vaikuttaneet tärkeisiin koulutusta hallinnoiviin instituutioihin. Järjestöt ovat myös luoneet käytäntöjä, organisaatiokykyjä ja tietotaitoa monille sukupolville.

Nyt uusien opiskelijoiden saapuessa Aalto-yliopistoon on näyttely hyvä muistutus siitä miten koulun historiaan on vaikuttanut menneiden aikojen opiskelijoiden antama panos ja heidän luoma energia. Uudet opiskelijat pitävät samaa henkeä pystyssä ja omalla tavallaan päivittävät tätä vanhaa kulttuuria osaksi Aalto-yliopiston yhteistä kulttuuria.

TOKYO: 55 Years of Being Organized -näyttelyyn pääsee tutustumaan beta SPACE -tilassa 25.8.-10.9.2016.

beta SPACE, Otakaari 1 X, Otaniemi, Espoo

Avoinna: Ma -To 9 – 18, Pe 9 – 15, La 10 – 15, Su kiinni

#aaltobetaspace 
www.showcase.aalto.fi/beta-space