Aalto-yliopiston opiskelijoiden ekotaidenäyttely avautuu lentokentällä

18. joulukuu 2017

Näyttely From Nature to Future (Luonnosta tulevaisuuteen) yhdistää materiaalikokeiluja ja taidetta yllättävin tuloksin.

Haku maisteriohjelmiin on alkanut

15. joulukuu 2017

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin on 15.12.2017 – 24.1.2018.

Dekaani Anna Valtoselle Ornamon kultainen kunniamerkki

13. joulukuu 2017

Palkinto on tunnustus Valtosen merkittävästä vaikutuksesta muotoilualan yliopistokoulutukseen.

Palkitut

Palkittu valokuvaaja Maija Tammi etsii uusia tapoja käsitellä sairautta valokuvataiteessa

12. joulukuu 2017

Väitöskirja ”Sick Photography. Representations of Sickness in Art Photography” tarkastetaan 12. joulukuuta.

Lost in the Wood(s) -kirjalle kunniamaininta ICMA-kilvassa

11. joulukuu 2017

Aalto ARTS Booksin kustantama julkaisu on voittanut Award of Excellence -kunniamaininnan kansainvälisen luovan median kilpailussa.

Palkitut Tiede ja taide

Suomi 100 -videosarja – visuaalisia tarinoita muutoksentekijöistä

7. joulukuu 2017

Aallon edeltäjät ovat olleet kasvualustana suomalaisen yhteiskunnan muutoksentekijöille jo 1800-luvun puolivälistä alkaen.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Health Design 2017 toi yhteen terveydenhuollon, muotoilun ja teknologian osaajat

7. joulukuu 2017

Terveysteknologiaa voi kaupallistaa muotoilu- ja suunnitteluosaamisen avulla.

Yhteistyö

Yrjö Sotamaalle Kultainen Estlander-mitali

6. joulukuu 2017

Aalto-yliopiston professori Yrjö Sotamaalle on myönnetty Kultainen Estlander-mitali 2017. Tunnustuksen jakaa Design Forum Finland.

Palkitut Muut

Arkkitehtiopiskelijoiden Lähi(ö)tori-näyttely esillä Oppimiskeskuksessa

6. joulukuu 2017

Opiskelijat ideoivat Haagan, Malmin ja Vuosaaren aukioiden elävöittämistä. Näyttely nähtiin syksyllä Lähiöfest2017:ssä Teurastamolla.

Kunniamerkkejä itsenäisyyspäivänä

4. joulukuu 2017

Tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä Aallon henkilöstölle. Hallituksen jäsen Bengt Holmström saa Suomen Leijonan suurristin.

Design For Government kiinnosti EU Design Days -tapahtumassa

4. joulukuu 2017

Aalto-yliopiston Design for Government (DfG) -kurssia ja sen saavutuksia esiteltiin EU Design Days -päivillä Brysselissä 19.–20. syyskuuta.

Uraseurantakysely auttaa kehittämään opetusta

4. joulukuu 2017

Vuoden 2012 maisterialumneja ja 2014 tohtorialumneja pyydetään vastaamaan kyselyyn omasta urastaan.

Koko Otaniemi opettaa

1. joulukuu 2017

Uusi alustatalous mullistaa koulutusajattelua Otaniemen kampuksella. Koulu palveluna -malli leviää nyt myös perusopetukseen ja maailmalle.

Kampus

Oskari Vilamon rahasto palkitsi rakennusalan parhaat opinnäytteet

30. marraskuu 2017

Aalto-yliopistoon kaksi väitöskirjapalkintoa ja kuusi diplomityöpalkintoa.

Ruotsin prinssi Daniel tutustui Aalto-yliopistoon

30. marraskuu 2017

Prinssiä ja tämän laajaa seuruetta kiinnosti erityisesti yliopiston yritysyhteistyö ja startup-yrittäjyys.

Kampus Yhteistyö Muut

Ensimmäinen YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio Aalto-yliopiston A Gridiin

29. marraskuu 2017

Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen.

Kampus Tiede ja taide

Asiantuntijat parantaisivat Suomen kilpailukykyä energiasektorin täysremontilla: lämmöntuotanto sähköiseksi, lisää kilpailua ja joustavuutta

27. marraskuu 2017

Fossiilisten polttoaineiden käyttö on lopetettava nopeassa aikataulussa.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

27. marraskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa vettähylkivien pintojen ja terveyttä edistävän kaupunkiympäristön salaisuuksia.

HeatStock jaetulle ykkössijalle Helsinki Challenge -ideakilpailussa

24. marraskuu 2017

Aalto-vetoisen tiimin kehittämä materiaali varastoi lämpöenergiaa.

Palkitut Tiede ja taide Tiedotteet

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden töitä näyttelyssä Tokiossa

22. marraskuu 2017

Muodin opiskelijoiden opinnäytemallistoja on esillä kutsunäyttelyssä kuuluisassa 21_21 DESIGN SIGHT Gallery 3:ssa Tokiossa, Japanissa.

FITech kehittää yliopistokoulutusta elinkeinoelämän kanssa

21. marraskuu 2017

Ensimmäisenä tavoitteena lisätä tekniikan alan osaajien määrää Lounais-Suomessa.

Tiedotteet Yhteistyö

Opiskelijat suunnittelivat kattosaunan keskelle Lontoota

20. marraskuu 2017

Lontoossa on avattu suomalainen sauna, joka hohtaa iltavalaistuksessa Thames-joen rannalla. Sauna on Aalto-yliopiston ja Southbank Centren yhteistyöprojektin tulos.

Yhteistyö

Art of Research -konferenssi 2017 tarkastelee taiteilija-tutkijaa katalysaattorina

20. marraskuu 2017

Aalto-yliopisto järjestää kuudennen Art of Research -konferenssin 29.-30. marraskuuta teemalla "Catalyses, interventions and transformations".

Metrolla pääsee nyt Otaniemeen

18. marraskuu 2017

Länsimetro kytkee yliopiston entistä tiiviimmin muuhun pääkaupunkiseutuun.

Kampus

Paras tapa kokea Slush

16. marraskuu 2017

Maailmanmaineeseen kasvaneen startup-tapahtuman järjestämiseen osallistuu tänäkin vuonna yli 2000 vapaaehtoista. Opiskelijat Johannes Tervo ja Niklas Jalonen kertovat, miksi ovat mukana.

Yhteistyö Muut