Olli Ilpo Salosen esikoispitkä saa kansainvälisen ensi-iltansa Norjan Haugesundissa

21. elokuu 2017

Elokuva on Salosen maisterintutkinnon lopputyö Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselle.

Uudistettu Dipoli avautuu Aalto-yliopiston kampuksella

17. elokuu 2017

Perinteikäs rakennus peruskorjattiin alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen koko yhteisön kohtaamispaikaksi.

Kampus Tiedotteet

Aalto-yliopisto ja GE Healthcare laajentavat yhteistyötä

17. elokuu 2017

Yhteistyön alueita ovat muun muassa terveydenhuollon data-analytiikka ja tekoäly sekä startup-toiminta.

Tiedotteet Yhteistyö

Muotoilu muokkaa ministeriöiden tulevaisuutta – konttorista porkkanapelloille

10. elokuu 2017

Aalto-yliopiston Design for Government –kurssilla matkattiin Forssan pelloille selvittämään julkisten ruokahankintojen paikallisuutta ja pohdittiin Virkamies 2.0:n yhteistyötaitoja.

Opiskelu Yhteistyö Muut

Kokoon-talo esillä Flow-festivaalilla

14. heinäkuu 2017

Arkkitehtuurin laitoksen Wood Program -ohjelman projektin tavoitteena oli kehittää vaihtoehto edulliseen asumiseen.

Green Core tuo tropiikin Flow-festivaalin keskelle

14. heinäkuu 2017

Rentoutumiseen tarkoitettu installaatio on Aallon sisustusarkkitehtuurin opiskelijoiden suunnittelema.

Opiskelijoiden animaatiot valloittavat Flow-festivaalin esiintymislavat

14. heinäkuu 2017

"Animated Maniacs" -sarjan teokset hyödyntävät monipuolisesti eri tekniikoita 3D-tietokoneanimaatiosta piirrettyyn kädenjälkeen.

Aalto 7. maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa

13. heinäkuu 2017

Aalto on Euroopan paras nuori yliopisto QS-rankingin vertailussa.

ELOssa! – Aallon opiskelijaelokuvat näyttäytyvät Flow-festivaalilla

12. heinäkuu 2017

Fiktiiviset ja dokumentaariset lyhytelokuvat käsittelevät muun muassa modernia nomadismia, sisarellista viha-rakkaussuhdetta ja kaipuuta kotiin.

Aallon opiskelijat toteuttavat satametrisen seinämaalauksen Flow-festivaalille

7. heinäkuu 2017

Jukeboksi-yhteisteos saa inspiraationsa festivaalin musiikkitarjonnasta ja kuluttaa 93 litraa maalia.

Amerin Kulttuurisäätiö lahjoittaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle

3. heinäkuu 2017

Kulttuurisäätiö haluaa kohdentaa 50 000 euron lahjoituksen vaativiin taiteellisiin ja tieteellisiin suorituksiin.

Supercell tiivistää yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa

3. heinäkuu 2017

Supercell on tehnyt 250 000 euron lahjoituksen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle.

Varainhankintakampanja onnistui yli tavoitteen

30. kesäkuu 2017

Kampanja keräsi lahjoituksina 23,5 miljoonaa euroa. Suurkiitos kaikille lahjoittajille!

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Aalto-yliopisto perustaa kiinalaisyliopiston kanssa yksikön Shanghaihin

30. kesäkuu 2017

Aalto-yliopisto ja kiinalainen Tongji-yliopisto perustavat tulevana syksynä Shanghaihin uuden koulutusyksikön, jossa Aalto on mukana kolmella maisteriohjelmalla. Maisteriohjelmien ensimmäinen vuosi opiskellaan Kiinassa ja toinen Suomessa.

Taiteellisia väliintuloja Kampin ostoskeskuksessa

28. kesäkuu 2017

‘Media Intervention in the City’ -kurssilla tuotettiin uudentyyppistä julkista taidetta.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö

Aalto-yliopistoon haki 9 984 kevään yhteishaussa – aloituspaikka tarjolla 1 505 opiskelijalle

28. kesäkuu 2017

Korkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.

Tunteiden ymmärtämistä digitaalisessa vuorovaikutuksessa tutkivalle projektille Tekes-rahoitus

27. kesäkuu 2017

Projektissa tutkitaan esimerkiksi sensoriteknologian ja konenäön hyödyntämistä.

Aallon kampukselle nousee satojen toimijoiden kasvuyrityskeskus A Grid

26. kesäkuu 2017

Otaniemen innovaatiokeskittymä saa uuden lippulaivan, kun yksi Euroopan suurimmista kasvuyrityskeskuksista avautuu loppuvuodesta.

Kampus

Nokia-projektissa tutkittiin lisätyn ja virtuaalitodellisuuden tekniikkaa kiinteistötaloudessa

22. kesäkuu 2017

Räätälöidyissä opiskelijaprojekteissa saadaan kokemusta osallistumalla yhtiöiden projekteihin.

Yhteistyö

100-vuotias Suomi tarvitsee taloudellisia murroksia kestävyyshaasteisiin vastaamiseksi

21. kesäkuu 2017

Tuoreessa Suomi seuraaville sukupolville -kirjassa kuvataan uudenlaisia toimintamalleja.

Provosti Ilkka Niemelä Aalto-yliopiston rehtoriksi

21. kesäkuu 2017

Hakukomitea painotti erityisesti akateemista johtamiskokemusta, sitoutumista poikkitieteellisyyteen ja opiskelijakeskeisyyttä.

Maija Mero voitti LVMH:n palkinnon vastavalmistuneille vaatesuunnittelijoille

19. kesäkuu 2017

Taiteen kandidaatti Maija Meron töitä juhlittiin Pariisissa. Mero sai 10000 euron palkinnon ja hänet palkattiin LVMH-konsernin omistamaan Kenzoon.

Fiskars-konserni lahjoittaa 250 000 euroa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle

19. kesäkuu 2017

Lahjoituksella yhtiö haluaa edistää innovaatioita ja auttaa uusien materiaalien ja prosessien kehittämisessä.

Yhteistyö Muut

Kesällä talteen kerätty lämpö voisi lämmittää talvisin

19. kesäkuu 2017

Aalto-vetoinen HeatStock-tiimi valittiin lämpöenergiaratkaisullaan Helsinki Challenge -tiedekilpailun finaaliin.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Väitös: Tosielämän laboratorio ei ole helppo patenttiratkaisu

19. kesäkuu 2017

Kaatumishälyttimestä jalostui Living Labissa käyttäjiä palveleva älylattia. Neljään vuoteen mahtui onnistumisia – mutta myös ristiriitoja.