Nakuna-näyttely kutsuu yleisön pohtimaan suomalaisuutta

23. maaliskuu 2017

Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen opiskelijoiden Nakuna-näyttely juhlistaa satavuotiasta itsenäistä Suomea Milanon muotoiluviikolla.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö Muut

Professoreiden tervetuliaisluennot julkaistu Aallon YouTubessa

21. maaliskuu 2017

Uudet vakinaistetut professorit raottavat videoilla muun muassa mikrorobotiikan ja käytettävyyden optimoinnin salaisuuksia.

Rakennetun omaisuuden tila ROTI raportin paneelissa vaikuttivat Aallon asiantuntijat

16. maaliskuu 2017

ROTI raportti vahvistaa taiteen, designin ja arkkitehtuurin lisäävän rakennettuun ympäristöön lisäarvoa ja laatua.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Professori Kevin Tavinille myönnettiin kansainvälinen Ziegfeld Award -palkinto

14. maaliskuu 2017

Ziegfeld Award myönnettiin taiteen laitoksen johtajalle, professori Kevin Tavinille hänen kansainvälisestä työstään taidekasvatuksen parissa.

Palkitut Tiede ja taide Muut

”Ilman riittävää koulutusta on vaikea saada kiinni työelämästä”

13. maaliskuu 2017

Vuorovaikutustaitoja, matemaattista osaamista ja viestintävalmiuksia kannattaa vahvistaa, todettiin alumniseminaarissa.

Punaiset Coca-Cola korit siirtyvät historiaan

9. maaliskuu 2017

Muotoilun opiskelijat miettivät vuosikymmeniä käytössä olleiden korien muovimateriaalin uusia käyttömahdollisuuksia.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Vuoden Nuori Tutkijayrittäjä -palkinto kiipeilyseinän kehittäjälle

9. maaliskuu 2017

Aalto-yliopistosta valmistuneen Raine Kajastilan kehittämä, tavallisen kiipeilyseinän pelialustaksi muuntava teknologia on johtanut menestystuotteeksi ja yritykseksi.

Palkitut Tiede ja taide

Suomen rakennusalalle Visio 2030

8. maaliskuu 2017

Aalto-yliopisto ja 11 rakennusalan yritystä ovat perustaneet konsortion, jonka tavoitteena on kehittää Suomen rakennusalalle Visio 2030.

Alumniemme Hellon-yritykselle kansainvälinen iF DESIGN AWARD 2017 -palkinto

8. maaliskuu 2017

Palvelumuotoilutoimisto Hellonin Saarioiselle kehittämä terveellisen pikaruokailun Soup ‘n’ soul -konsepti sai iF Product Design Award 2017 -palkinnon palvelumuotoilun vähittäiskaupan sarjassa.

Palkitut Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Taide ja muotoilu nousivat sijalle 13 yliopistovertailussa

8. maaliskuu 2017

QS-ranking listasi myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin ja johtamisen alat sadan parhaan joukkoon.

Luokanopettajasta tuli luovuuden tutkija

6. maaliskuu 2017

Professori Maarit Mäkelä tekee työtään intohimolla ja kädet savessa.

Suomalainen Koulu valloitti nepalilaiset

2. maaliskuu 2017

Seuraavaksi vertaisoppimisen mallia on tarkoitus testata pakolaisleirillä.

Ongelmasta ratkaisuun seitsemässä minuutissa

2. maaliskuu 2017

Helsinki Challenge -kilpailun semifinaaleissa kahdeksan tiimiä Aallosta pitchasi ratkaisujaan maailman isoihin haasteisiin.

Yhteistyö Tiede ja taide

Kesäkursseja Avoimessa yliopistossa

1. maaliskuu 2017

Avoin yliopisto järjestää kaikille avoimia kursseja Aalto-yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti. Ilmoittautuminen alkaa 5.4. klo 12.

Suomen Kulttuurirahaston palkinto arkkitehtuurin uranuurtajalle

28. helmikuu 2017

Professori Jenni Reuter palkittiin kulttuurirajat ylittävästä empatiasta ja ihmisen kokoisesta arkkitehtuurista.

Palkitut

Tuula Teeri siirtyy Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemian toimitusjohtajaksi

23. helmikuu 2017

Tuula Teeri jättää Aalto-yliopiston rehtorin tehtävän todennäköisesti loppusyksystä.

Tiedotteet Muut

Sairaalaklovnien uudet puvut syntyivät Aallossa

21. helmikuu 2017

Pukusuunnittelun ja Sairaalaklovnit ry:n yhteistyöprojektissa toteutettiin 36 uutta sairaalaklovnin pukua.

Yhteistyö

Omaishoitajien jaksamista tukeva tekoälysovellus hackathon-kurssin paras ratkaisu

15. helmikuu 2017

Apotti-hankkeelle luodulla sovelluksella on suuri yhteiskunnallinen vaikutus.

Opiskelu Palkitut

Aalto-yliopiston sijoitussalkun tuotto 6,1 % vuonna 2016

14. helmikuu 2017

Yliopiston sijoitustoiminnan tarkoituksena on tuoda lisärahoitusta korkeatasoiseen opetukseen ja tutkimukseen.

Tiedotteet Muut

Aalto-yliopisto ja SAAB solmivat kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen

10. helmikuu 2017

Sopimus vahvistaa ja syventää yhteistyötä erityisesti pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa.

Tiede ja taide Yhteistyö Tiedotteet

Suomi haluaa olla tekoälyssä maailman ykkönen

9. helmikuu 2017

Pääministeri Sipilän tekoälypaneelissa mukana ollut koneoppimisen professori Samuel Kaski on valmis tarttumaan haasteeseen.

Tiede ja taide Muut

Kohti parempaa maailma – steAAAm it!

8. helmikuu 2017

CESAER-järjestön videokampanja paremman maailman puolesta käynnistyi - Nanomaji edustaa Aalto-yliopistoa.

Koulu palveluna sai innovaatiopalkinnon

3. helmikuu 2017

Aallon ja Espoon yhdessä kehittämä konsepti palkittiin kansainvälisessä laatukilpailussa.

Palkitut

Aalto Start-Up Center on muuttanut Otaniemeen

2. helmikuu 2017

Yhteistyöstä hyötyvät niin kasvuyrittäjät, Aalto-yliopisto kuin koko ympäröivä yhteiskunta.

Reea Peltola voitti Designer’s Nest kilpailun

2. helmikuu 2017

Kööpenhaminan muotiviikot avaavassa kilpailussa palkittiin kolme muotoilun opiskelijaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Palkitut Opiskelu Muut