Aalto-yliopiston tulevaisuuden kampus

19. kesäkuu 2018

Kaupunkisuunnittelu ja kampuksen kehittäminen Hook’18-tapahtuman keskiössä.

Kampus

Aalto tuo opiskelijoiden taideprojekteja Flow-festivaalille

19. kesäkuu 2018

Mukana on seinämaalauksia, elokuvia, videoita, animaatioita, designia, työpajoja ja arkkitehtuuria.

Tiedotteet Yhteistyö

Muotoilun opiskelijoiden vati ylsi voittoon Bocuse d’Or Europe -kilpailussa

19. kesäkuu 2018

Suomen edustusjoukkueen vadin ovat suunnitelleet Aalto-yliopiston opiskelijat Laura Meriluoto ja Klaudia Kasprzak.

Uudet tohtorit otettiin akateemisen yhteisön jäseniksi

19. kesäkuu 2018

Rehtori Ilkka Niemelä toivoi, että promovoitujen tohtoreiden yhteys alma materiin, Aalto-yliopistoon, jatkuu tulevaisuudessakin tiiviinä.

Oura-älysormus palkittiin Red Dot -muotoilukilpailussa

18. kesäkuu 2018

Älysormuksen kehittämisessä on ollut mukana Aalto-yliopiston maisteriopiskelija, teollinen muotoilija Mikko Latomäki.

Perustamisesta pian 10 vuotta – 45 kansainvälistä asiantuntijaa antaa arvionsa Aallon kehityksestä

17. kesäkuu 2018

Elokuussa Aaltoon saapuvat arvioijat tarkastelevat tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan lisäksi yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

421 uutta tohtoria promovoidaan tiedeyhteisön jäseniksi tekniikan alan promootiossa

14. kesäkuu 2018

Uusille tohtoreille ojennetaan tohtorin arvonmerkki, tekniikan alan tohtorinhattu.

Tiedotteet

Heli Salomaan pelisuunnittelun puvustuksen uraauurtavalle lopputyölle kolme tunnustusta

13. kesäkuu 2018

Elokuvataiteen laitoksen taiteen maisteri Heli Salomaan opinnäyte on saanut kolme tunnustusta.

Lasimuotoilun opiskelijoille voitto kansainvälisessä suunnittelukilpailussa

13. kesäkuu 2018

Jukka Jokisen ja Heikki Konun kilpailutyö perustuu innovatiiviseen, modulaariseen lasinpuhallusmuottiin.

Todistustenjako: Onnea valmistuneille!

13. kesäkuu 2018

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuosina 2017-18 valmistuneille jaetaan tänään todistukset. Aalto-yliopiston seremoniaviikkoon kuuluu myös yhteinen valmistujaisjuhla.

OBJEKTI-näyttely tuo nykytaiteen keskelle arkea Espoossa

12. kesäkuu 2018

Ryhmänäyttely tarjoaa nykykuvanveistoa, installaatioita ja osallistavia projekteja Espoon keskuksen alueella koko kesän ajan.

QS-ranking listasi Aallon sijalle 140 maailmassa

11. kesäkuu 2018

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä ja työnantajamielikuvassa.

Suojamuuri kampuksella saa muuntuvan taideteoksen

11. kesäkuu 2018

Opiskelijataidekilpailun voittanut teos on rohkea ja kerroksellinen.

Kampus

Värikäs, lumoava, vaikuttava – Aalto Festival 2018 hurmasi 65 tapahtumalla

11. kesäkuu 2018

Kiitos kaikille kävijöille, nähdään taas ensi vuonna!

Kampus Opiskelu Tiede ja taide

Ajatukset uusiksi – ensimmäistä kertaa järjestetyssä Aalto Vision Forumissa visioitiin koulutuksen tulevaisuutta

11. kesäkuu 2018

Yliopiston ja teollisuuden kohtaaminen oli samalla ensimmäinen Väre-rakennuksessa järjestetty tapahtuma.

Kampus Yhteistyö

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtivalinta uudistuu aikaisintaan vuonna 2020

10. kesäkuu 2018

Arkkitehtuurin yhteisvalinnassa ei jatkossakaan oteta käyttöön pelkästään todistukseen perustuvaa valintaa.

Graafisen suunnittelun opiskelijat kuvittivat Hernesaaren taideaidan

7. kesäkuu 2018

Armi Tevan ja Miia Puustisen kuvitus “Helsinki24h” koristaa Helsinki-päivänä 12.6. avattavaa taideaitaa Helsingin Hernesaaressa.

Vauhtia energialiiketoiminnan innovaatioihin

7. kesäkuu 2018

EIT InnoEnergy -verkoston ja Aallon yhteistyö tukee energiasektorin yrittäjyyttä.

Yhteistyö

Aalto nousi Pohjoismaiden nuorten yliopistojen ykköseksi

7. kesäkuu 2018

Times Higher Educationin tuoreessa vertailussa Aalto kiri sijalle 22 alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa.

Tohtorikoulutus 2.0 – Vastaako tohtorikoulutus muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin?

6. kesäkuu 2018

Tekniikan alan tulevat kunniatohtorit ottavat kantaa tohtorikoulutuksen haasteisiin yleisölle avoimessa paneelissa 14. kesäkuuta.

InSEA-kongressi 2018 keskittyy taidekasvatuksen yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen

6. kesäkuu 2018

Eurooppalainen taidekasvatuksen kongressi ”Interventions of European Art Education 2018” 18.–21.6. tuo Suomeen useita satoja taidekasvattajia ympäri maailmaa.

Muotoilun opiskelijat suunnittelivat Aalto EE:lle uniikin keramiikkakokoelman

6. kesäkuu 2018

Aalto EE:n yli 200 taideteoksen kokoelma täydentyy nyt 12 ainutlaatuisella käsintehdyllä keramiikkamaljakolla, jotka on valmistettu posliinin syntysijoilla Jingdezhenissä, Kiinassa.

Elokuvaopiskelijoiden töitä esillä Sodankylän elokuvajuhlilla

6. kesäkuu 2018

Ensi viikolla järjestettävillä Sodankylän elokuvajuhlilla on mukana myös Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen (ELO) opiskelijoiden elokuvia.

Parempaa, terveellisempää ja yksilöllisempää sisäilmaa

30. toukokuu 2018

Kansainväliset ilmanvaihto- ja sisäilma-asiantuntijat kokoontuvat Otaniemessä.

Aalto-yliopiston vuoden 2018 todistusvalinnan tulokset on julkaistu

30. toukokuu 2018

Kauppatieteissä 60 prosenttia uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Kaikki opiskelupaikan saaneet tiedetään viimeistään 28. kesäkuuta.