Uuden koulun ensimmäistä publiikkia juhlittiin aurinkoisen ilman siivittämänä

Uuden koulun ensimmäistä publiikkia juhlittiin aurinkoisen ilman siivittämänä

25.05.2012

Perjantaina juhlitussa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun keväisessä publiikissa 97 valmistuvaa sai todistuksen.

Ensimmäistä kertaa samojen juhlallisuuksien alla muistettiin valmistumisestaan taiteen kandidaatteja, taiteen maistereita ja taiteen tohtoreita sekä tekniikan kandidaatteja, maisema-arkkitehtejä ja arkkitehtejä sekä tekniikan tohtoreita.

Valmistuville pitämässään puheessaan dekaani Helena Hyvönen puhui selvityksestä, jossa Aalto-yliopisto on pyrkinyt hahmottamaan yhtäältä opiskelijoiden ja toisaalta työantajain näkemyksiä tulevasta työstä ja sen vaatimuksista. Kirsi Pihan Dialogi-selvityksessä yhytettiin Aalto-yliopiston opiskelijat ja yhdeksän yrityskumppania.

- Julkisuudessa on puhuttu ja kirjoitettu paljon Y-sukupolvesta; itsekkäästä, nopeatempoisesta, mukavuudenhaluisesta, kärsimättömästä ja ajatuksiltaan radikaalista sukupolvesta. Tuo kuva työelämään astuvien Aalto-yliopiston opiskelijoiden kohdalla ei näyttäisi pitävän paikkansa.  Dialogi-selvityksen perusteella Y-sukupolvi on vaativa ja optimistinen sekä jalat maassa kulkeva sukupolvi.

Helena Hyvönen muistutti juhlapuheessaan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tohtorikoulutuksesta ja tänä vuonna tapahtuvasta sadannen taiteen tohtorin väitöksestä.

- Tänä vuonna koulustamme valmistuu sadas taiteen tohtori. Tohtorikoulutuksessa olemme olleet pioneereja kansainvälisesti. Panostus jatko-opintoihin ja tutkimukseen on vahvistanut koulumme kansainvälistä mainetta sekä taannut ajankohtaisen ja uuden tiedon osaksi opetusta.

Menestystä ja ansiokkaita opinnäytteitä

Publiikissa jaettiin myös stipendejä hyvin ansioituneille opiskelijoille. Varadekaani Ossi Naukkarinen luovutti stipendit Jaakko Ruuskalle, Forrest Oliphantille ja Heikki Riikoselle.

Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen dokumentaarisen elokuvan opiskelijalle Jaakko Ruuskalle myönnettiin stipendi Nyrki Tapiovaaran rahastosta. Perusteluissa sanottiin Ruuskan töistä huokuvan tekijänsä kypsyys ja syvällinen taiteellisuus. Median laitoksen stipendin sai New Media -maisteriohjelmasta valmistunut Forrest Oliphant. Stipendi myönnettiin erittäin hyvästä opinnäytteestä ja valmistumisesta 1 ½ vuodessa. Taiteen laitoksen stipendin sai Heikki Riikonen erittäin ansiokkaasta maisterin opinnäytteestä. Riikosen työ Maisemointia muurin takaa keskittyi vankilan taideopetukseen ja vankien kanssa taiteen tekemiseen.

Stipendeillä muistettiin myös keväällä Ranskassa arvostetun vaatetus- ja muotialan kilpailun pääpalkinnon voittanutta suunnittelijakolmikkoa; Siiri Raasakkaa, Tiia Siréniä ja Elina Laitista. Lisäksi opiskelijajärjestö TOKYO jakoi tilaisuudessa vuoden opettajan palkinnon. Kipsari - The Vegetarian Art & Design Cookbook -palkinto luovutettiin lehtori Tapani Lundgrenille.

Kesko oli myöntänyt stipendit seuraaville opiskelijoille: Leo Liesvirta elokuvataiteesta, Siru Juntunen muotoilusta, Leena Kisonen graafisesta suunnittelusta ja Kukka Ranta kuvataiteesta.

Publiikissa kuultiin ensimmäistä kertaa uudeksi perinteeksi muodostuva alumnitervehdys. Alumnipuheenvuoron piti Iskun muotoilujohtaja Antti Olin. Hänen omasta valmistumisestaan tuli kuluneeksi juuri täydet kymmenen vuotta. Olin puhui yhteistyön ja verkostojen merkityksestä.

Takaisin

Bookmark and Share