MoA exhibition in Jätkäsaari Helsinki, photo: Mikko Raskinen

Tervetuloa tutustumaan tulevaisuuden tekijöihin Masters of Aalto -tapahtumaan

08.05.2012

Masters of Aalto on nyt auki! MoA’12-tapahtumassa Aalto-yliopiston osaajat tarttuvat ennakkoluulottomasti tulevaisuuden haasteisiin näyttelyn ja yli 30 tapahtuman kautta.

MoA’12 on avoinna Jätkäsaaressa 9.5.−3.6. Esillä on lähes sadan valmistuneen opinnäytteet.

Koko Aalto-yliopiston laajuiseksi kasvanut MoA’12 on kuukauden mittainen Eilisen tulevaisuus tänään -teeman ympärille rakentuva näyttely ja näyttämö. Tulevaisuuden tekijöiden projekteja yhdistää pyrkimys luoda parempi, toimivampi ja oikeudenmukaisempi maailma.

Opiskelijat pohtivat esimerkiksi millaiset arkkitehtoniset ratkaisut tukisivat Suomen roolia rauhanvälittäjänä, millainen on kierrätysmateriaaleista rakennettu polkupyörä ja miten neulos voi toimia käyttöliittymänä. Yhdessä opinnäytteessä, Kanto-saunassa, pääsee jopa saunomaan satamamakasiinin pihalla joka lauantai-iltapäivä.

MoA’12 on vastavalmistuneiden esittelyn lisäksi pedagoginen kokonaisuus.  MoA’12 on alusta loppuun opiskelijoiden näköinen. Aalto-yliopiston eri alojen osaajat ovat osallistuneet muun muassa graafisen ilmeen, arkkitehtuurin ja markkinoinnin tekemiseen. Tapahtumatilana toimivaan Lars Sonckin piirtämään 100-vuotiaaseen satamamakasiiniin oli suunniteltava ensimmäiseksi jopa vessa.

MoA’12-näyttely jakautuu neljään teemaan: Arkadia ja utopia, Uusia tiloja, Arki sekä Kauneutta, muistoja ja haaveita eli yhteisiä kuvia. Näyttelyn kuratoi Maaretta Jaukkuri, Trondheimin yliopiston Art and Common Space -koulutusohjelman professori.

− Toivon, että kävijät kokevat tulevansa katsomaan jotakin, joka kertoo tästä ajasta ja meidän kaikkien yhteisistä huolista, mutta myös mahdollisuuksista. Tällaiset kokemukset herkistävät meitä näkemään kauneutta ja toivoa, Jaukkuri sanoo.

Tapahtumia koko toukokuun

Toukokuun aikana MoA’12 kutsuu kävijänsä mukaan myös yleisötilaisuuksiin, seminaareihin, elokuvanäytöksiin ja työpajoihin. Tapahtumien aiheina on Aalto-yliopiston osaaminen aina meritekniikasta kaupunkisuunnitteluun, ja kestävästä kehityksestä muutosjohtamiseen. MoA’12-ohjelmassa on muun muassa ensimmäinen TEDxAalto-tapahtuma lauantaina 12.5 sekä MoA SLAM -tiedeturnajaiset keskiviikkona 16.5.

Tutustu tulevaisuuden tekijöihin ja MoA’12-ohjelmistoon osoitteessa moa.aalto.fi. Samassa osoitteessa voit käydä räätälöimässä myös oman MyMoA-tapahtumakalenterisi.

MoA’12-tapahtumatila Jätkäsaaressa (Rantamakasiini L3/Tyynenmerenkatu 6) on avoinna yleisölle päivittäin 9.5.−3.6.2012 (ma−pe klo 12−20, la−su klo 12−18). Opastetut kierrokset joka lauantai kello 16−17. Näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

MoA’12 syntyy yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Helsingin kaupunki ja Unigrafia sekä Antalis, Arctech Helsinki Shipyard, Biolan, BMW, Fatboy, Hjelt Foundation, Iittala, Martela, RGB, Sado-lin/AkzoNobel, Sato, StoraEnso, Sub, Suomen Kuitulava, Suomen UNICEF, Viking Line ja Yeseco.

MoA'12 on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa ja kuuluu Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden Living+-ohjelmistoon. 

Takaisin

Bookmark and Share