Tuula Teeri siirtyy Ruotsin kuninkaallisen insinööritieteiden akatemian toimitusjohtajaksi

23. helmikuu 2017

Tuula Teeri jättää Aalto-yliopiston rehtorin tehtävän todennäköisesti loppusyksystä.

Tiedotteet Muut

Sairaalaklovnien uudet puvut syntyivät Aallossa

21. helmikuu 2017

Pukusuunnittelun ja Sairaalaklovnit ry:n yhteistyöprojektissa toteutettiin 36 uutta sairaalaklovnin pukua.

Yhteistyö

Omaishoitajien jaksamista tukeva tekoälysovellus hackathon-kurssin paras ratkaisu

15. helmikuu 2017

Apotti-hankkeelle luodulla sovelluksella on suuri yhteiskunnallinen vaikutus.

Opiskelu Palkitut

Aalto-yliopiston sijoitussalkun tuotto 6,1 % vuonna 2016

14. helmikuu 2017

Yliopiston sijoitustoiminnan tarkoituksena on tuoda lisärahoitusta korkeatasoiseen opetukseen ja tutkimukseen.

Tiedotteet Muut

Aalto-yliopisto ja SAAB solmivat kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen

10. helmikuu 2017

Sopimus vahvistaa ja syventää yhteistyötä erityisesti pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa.

Tiede ja taide Yhteistyö Tiedotteet

Suomi haluaa olla tekoälyssä maailman ykkönen

9. helmikuu 2017

Pääministeri Sipilän tekoälypaneelissa mukana ollut koneoppimisen professori Samuel Kaski on valmis tarttumaan haasteeseen.

Tiede ja taide Muut

Kohti parempaa maailma – steAAAm it!

8. helmikuu 2017

CESAER-järjestön videokampanja paremman maailman puolesta käynnistyi - Nanomaji edustaa Aalto-yliopistoa.

Koulu palveluna sai innovaatiopalkinnon

3. helmikuu 2017

Aallon ja Espoon yhdessä kehittämä konsepti palkittiin kansainvälisessä laatukilpailussa.

Palkitut

Aalto Start-Up Center on muuttanut Otaniemeen

2. helmikuu 2017

Yhteistyöstä hyötyvät niin kasvuyrittäjät, Aalto-yliopisto kuin koko ympäröivä yhteiskunta.

Reea Peltola voitti Designer’s Nest kilpailun

2. helmikuu 2017

Kööpenhaminan muotiviikot avaavassa kilpailussa palkittiin kolme muotoilun opiskelijaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Palkitut Opiskelu Muut

Prof. Paula Hohdille kahden miljoonan ERC-rahoitus renessanssin muodin ja kulttuurin tutkimukseen

1. helmikuu 2017

Pukuhistorian materiaalien kokeellinen työstäminen avaa uusia tulkintoja menneen maailman arkeen.

Palkitut Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Afrikan suurin Suomi 100 -hanke CodeBus Africa starttaa helmikuussa Ghanasta

1. helmikuu 2017

Projektin tavoitteena on innostaa nuoria ja erityisesti tyttöjä koodauksen pariin.

Tiedotteet Yhteistyö

Suomi 100 -hankkeet käyntiin

27. tammikuu 2017

Koodausopetusta Afrikassa ja satelliitti avaruuteen. Suomi 100 -hankkeet näyttävät mennyttä, nykyistä ja tulevaakin osaamista.

Hyères-kilpailun finaalissa Aallon opiskelijoita muodin sekä valokuvan sarjoissa

26. tammikuu 2017

Tänä vuonna finaaleihin on valittu Aalto-yliopistosta muodin opiskelija Maria Korkeila, muodin alumni Eeva Rönkä sekä valokuvaaja Sofia Okkonen.

Opiskelu Palkitut Muut

Opiskelijoiden ja julkishallinnon toimijoiden yhteistyönä syntyi luovia digiratkaisuja

23. tammikuu 2017

Kurssi huipentuu Suomi100 – Digitaalinen Supervalta -tilaisuudessa torstaina 9.2.

Kännykkäsuunnittelijasta tuli laivojen tutkija

23. tammikuu 2017

Risteilymatkustajan turvallisuuskokemuksessa hissin napillakin on osansa, tietää aiheesta väitellyt Markus Ahola.

Opiskelu Tiede ja taide

Ali Jahangiri: opiskelijavaihdossa oppii pärjäämään itse

19. tammikuu 2017

Stand up -koomikko ja radiopersoona Ali Jahangiri vieraili Aallossa osana Broaden your horizons -opiskelijavaihtotapahtumaa.

Design Factory toimii kotipesänä kahdelle Fennia Prize -palkitulle

19. tammikuu 2017

Muotoilun yksi merkittävimmistä palkinnoista jaettiin tänään Merivaara Oy:n Q-Flow-leikkaussalivalaisimelle.

Palkitut Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Deloitte ja OP haastavat Aallon opiskelijat elävöittämään hiljentyviä paikkakuntia

17. tammikuu 2017

Social Hackathon -kilpailun keskiössä on ihmisten palveleminen.

Kahdeksan hanketta Aalto-yliopistosta Helsinki Challenge -kilpailun semifinaaliin

16. tammikuu 2017

Suomi 100 -juhlavuonna suomalaiset yliopistot muuttavat yhdessä maailmaa.

Tiede ja taide Tiedotteet

TET-harjoittelu – sukellus Aalto-yliopistoon

11. tammikuu 2017

"TET-jakso Aalto-yliopistossa oli mahtava – opettavaa ja uudenlaista. En ole koskaan kuvitellut työskentelyn olevan tuollaista!"

Yhteistyö

Case-kilpailuissa pääsee soveltamaan ja kehittämään osaamistaan ja verkostoitumaan

11. tammikuu 2017

Opiskelijatiimimme ylsi hienosti semifinaaliin kovatasoisessa John Molson MBA case-kilpailussa.

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

10. tammikuu 2017

Vuoden 2016 väitöskirjapalkinto myönnettiin TkT Olli-Pekka Karille Aalto-yliopistosta.

Palkitut

Tieteen päivien 2017 teemana Vapauden rajat

3. tammikuu 2017

Myös aaltolaisia luennoi 11.–15.1. Helsingissä järjestettävillä Tieteen päivillä.

Ääni ja muoto kohtaavat digiajassa

21. joulukuu 2016

Muotoilun opiskelijoiden yhteistyöstä Bang & Olufsenin kanssa syntyi LOUD, rohkea visio nykykodin audiojärjestelmästä.