Aaltoes järjestää Euroopan suurimman design-hackathonin

20. syyskuu 2017

Dash nostaa muotoiluajattelun ja poikkitieteellisyyden hackathonin parrasvaloihin.

Jaakko Kahilaniemi sai Majaoja-säätiön 10 000 euron palkinnon

18. syyskuu 2017

Valokuvataiteilija Jaakko Kahilaniemi on saanut Majaoja-säätiön 10 000 euron palkinnon kuvasarjallaan 100 Hectares of Understanding. Kuvasarja käsittelee metsää sekä sen ymmärtämistä ja omistajuutta.

Tiedotteet Muut

Anssi Pulkkisen raunioteos esillä Habitaressa

13. syyskuu 2017

Kuvanveistäjä Anssi Pulkkisen teos Street View (Reassembled) Syyrian sodassa tuhoutuneen kodin raunioista nähdään Habitare-messuilla 13.–17.9.

Muut Tiede ja taide

Miten muotoilu voi hyödyttää liiketoimintaa ja strategiaa?

13. syyskuu 2017

Heavy Metal -kesäprojekti tutki muotoilua strategisena työkaluna teknologiavetoisissa yrityksissä.

Reeta Ek on Vuoden nuori muotoilija 2017

12. syyskuu 2017

Vuoden nuori muotoilija -palkinnon vuonna 2017 saa Aalto-yliopiston tekstiilitaiteen koulutusohjelmasta valmistunut tekstiili- ja pintasuunnittelija Reeta Ek.

Palkitut Tiede ja taide

Maija Tammi yksi kolmesta ehdokkaasta National Portrait Galleryn muotokuvapalkinnon saajaksi

11. syyskuu 2017

Ehdokkaana oleva valokuva esittää Osakan yliopiston kehittämää Erica-androidia.

Terveyttä tekoälyllä: älysormus ja räätälöidyt hoidot esillä Tekniikan päivillä

11. syyskuu 2017

Tule ihmettelemään myös taikapataa, syötäviä hyönteisiä ja kuulemaan tuoreimmat uutiset tutkimusrintamalta.

Rehtori Ilkka Niemelä: "Korkeakoulutus on ratkaiseva kansallinen investointi"

8. syyskuu 2017

Lukuvuoden avajaisissa puhuivat myös pormestari Jan Vapaavuori ja AYY:n puheenjohtaja Joona Orpana.

Kari Yli-Annalalle mediataiteen AVEK-palkinto

8. syyskuu 2017

Elokuvataiteen jatko-opiskelija Kari Yli-Annala on saanut tämän vuoden AVEK-palkinnon. Mediataiteelle suunnattu 15 000 euron arvoinen palkinto jaettiin AVEKin 30-vuotisjuhlissa torstaina 7.9. AVEK-palkinto on merkittävin mediataiteelle suunnattu tunnustus Suomessa.

Palkitut

Anne Stenros: käyttäjäkokemuksesta kansalaiskokemukseen

8. syyskuu 2017

Helsingin kaupungin Chief Design Officer Anne Stenros jakoi näkemyksiään tulevaisuuden muotoilijan ammatista 166 uudelle kansainväliselle muotoilun maisteriopiskelijalle.

PSHACK100-kurssilla kehitetään julkisia palveluita digitaalisen transformaation aallonharjalla

7. syyskuu 2017

Aallon opiskelijat ovat asiantuntijoita digitaalisen sukupolven palvelutarpeissa ja elämäntavassa.

Call for Submissions: Radical Relevances Conference

7. syyskuu 2017

First Global Radical Relevances Conference 25–27 April 2018. Submissions by 30 September / We invite researchers and artists straddling multiple (or within one) disciplines to submit papers and artworks.

Aalto-yliopisto esillä Helsinki Design Weekillä

6. syyskuu 2017

Aaltolaisten osaamisesta pääsee nauttimaan eri puolilla Helsingin hienoa taide- ja muotoilutapahtumaa.

Energy Forum -luentosarja esittelee Suomen energia-alan tulevaisuutta

6. syyskuu 2017

Energia-alan keskeiset toimijat kertovat näkemyksistään tulevaisuuden energiajärjestelmistä.

Aalto perustaa Sustainability Hubin edistämään kestävän kehityksen haasteiden ratkomista

6. syyskuu 2017

Hub tuo eri alojen tutkijoita yhteen sekä edistää kestävää kehitystä osana opetusta, kampuskehitystä ja muuta Aalto-yliopiston toimintaa.

Kampus Tiede ja taide

Aalto paransi sijoitustaan Times Higher Educationin yliopistovertailussa

5. syyskuu 2017

Aalto on nyt THE:n yleisrankingin sijalla 190.

Sidosryhmät koolla kehittämässä rakennusalan koulutusta

4. syyskuu 2017

Tavoitteena oli saada palautetta, jonka pohjalta yliopisto pystyy kehittämään yhteistyön uusia toimintamalleja.

Yhteistyö

Avaruusrekan kiertue starttaa Otaniemestä 15. syyskuuta

1. syyskuu 2017

Avaruusmatka 2017 -teemalla varustettu erikoisrakenteinen avaruusrekka kiertää maatamme Suomi 100 -juhlavuoden sekä Suomi 100 -satelliitin merkeissä.

Yritysten toimeksiantoja ratkottiin menestyksekkäästi Protopaja-kurssilla

30. elokuu 2017

Kurssilla opiskelijat pääsivät toteuttamaan prototyyppihankkeen alusta loppuun.

Valokuvataiteen opiskelijat esillä CHART-messuilla Kööpenhaminassa

29. elokuu 2017

Taik Persons -galleria esittelee Aallon opiskelijoiden ja alumnien töitä nykytaiteen messuilla.

Pekka Heikkinen valittiin Espoo Ambassadoriksi

25. elokuu 2017

Puuarkkitehtuurin professorille kaupunkiyhteistyö on tärkeää myös uusien ratkaisujen luomiseen ja testaamiseen.

Palkitut Tiede ja taide Yhteistyö

Tähtitiedettä koulun pihalla

24. elokuu 2017

Aallon tutkijoiden tiedetuokioissa nuppineula ja rantapallo havainnollistavat aurinkokuntaa ja köydenpätkät verkostotutkimusta.

Neljä Aallon tutkimusalaa maailman 50 parhaan joukossa

24. elokuu 2017

Aalto nousi Shanghai-vertailun kärkeen meritekniikan, tietoliikennetekniikan, kaivos- ja mineraalitekniikan ja johtamisen tutkimuksessa.

Olli Ilpo Salosen esikoispitkä saa kansainvälisen ensi-iltansa Norjan Haugesundissa

21. elokuu 2017

Elokuva on Salosen maisterintutkinnon lopputyö Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselle.

Uudistettu Dipoli avautuu Aalto-yliopiston kampuksella

17. elokuu 2017

Perinteikäs rakennus peruskorjattiin alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen koko yhteisön kohtaamispaikaksi.

Kampus Tiedotteet