Metrolla pääsee nyt Otaniemeen

18. marraskuu 2017

Länsimetro kytkee yliopiston entistä tiiviimmin muuhun pääkaupunkiseutuun.

Kampus

Paras tapa kokea Slush

16. marraskuu 2017

Maailmanmaineeseen kasvaneen startup-tapahtuman järjestämiseen osallistuu tänäkin vuonna yli 2000 vapaaehtoista. Opiskelijat Johannes Tervo ja Niklas Jalonen kertovat, miksi ovat mukana.

Yhteistyö Muut

Muotoilun laitos näyttävästi esillä Global Grad Show’ssa Dubaissa

15. marraskuu 2017

Neljä muotoilun laitoksen opiskelijaprojektia on kuratoitu mukaan Global Grad Show -näyttelyyn, joka pidetään 13.-18. marraskuuta 2017 Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Kelan uuden äitiyspakkauksen kuosin on suunnitellut Robert Lönnqvist

15. marraskuu 2017

Ensi vuonna 80 vuotta täyttävän äitiyspakkauksen kuvitukseksi on valittu Aalto-yliopiston maisteriopiskelija Robert Lönnqvistin ehdotus Päiväuni.

Eco Art 2 -opiskelijaryhmä voitti vuoden 2017 Nordic City Challenge -kilpailun

14. marraskuu 2017

Polku vie ihmiset matkalle kohtauspaikkojen muodostaman reitin läpi ja esittelee alueen historiaa ja olemassa olevia yhteisöllisyyden alkuja.

Palkitut Yhteistyö

Professori Masood Masoodian kysyi jo pienenä hankalia

10. marraskuu 2017

Hyvällä tutkijalla on yksityiskohdille herkkä putkinäkö, tietää datan visualisoinnin asiantuntija.

Dipoli on kaikille avoin olohuone

8. marraskuu 2017

Upea Dipoli sai kolmannen elämänsä Aalto-yliopiston päärakennuksena. Tervetuloa tutustumaan!

Kampus

Cleaning Water with Nanomaji -video palkittiin Budapestissa

8. marraskuu 2017

Kampanjan tavoitteena oli osoittaa, miten koulutus, tutkimus ja innovaatiot auttavat toteuttamaan unelmia ja parantamaan maailmaa.

Palkitut

Puolustusvoimat, Palkeet ja Sote Uusimaan vammaispalveluiden kehittäjät mukana hackathon-kurssilla

2. marraskuu 2017

130 opiskelijaa ideoi ja toteuttaa digitalisaatioprojekteja.

Aallon muodin koulutusohjelma maailman viidenneksi paras

31. lokakuu 2017

Koulutusohjelma sijoittui toistamiseen viiden parhaan joukkoon maailmanlaajuisessa arvioinnissa, jonka toteutti Business of Fashion -verkkosivusto.

Kehitä vihreää liikeideaasi Greenhouse-ohjelmassa

31. lokakuu 2017

Haku Greenhouse-ilmastoyrittäjyysohjelmaan on käynnissä 30.11. asti. Ohjelma tarjoaa yritysvalmennusta ja vahvan eurooppalaisen verkoston.

Diplomi‐insinööri‐ ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta uudistuu vaiheittain vuosina 2019–2020

30. lokakuu 2017

Diplomi‐insinöörihakukohteiden valintakoe uudistuu jo keväällä 2019.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet

ProDE-peli avaa tien suunnatun evoluution maailmaan

30. lokakuu 2017

Maisteriopiskelijat Laura Laakso ja Lassi Vapaakallio toteuttivat ProDE-pelin, joka havainnollistaa Millennium-teknologiapalkitun Frances Arnoldin innovaatiota. Pelin tilasi ja rahoitti Tekniikan Akatemia TAF.

Tuntematon sotilas -elokuvan ohjannut Aku Louhimies tutkii elokuvaa

27. lokakuu 2017

Tuore elokuvaversio teoksesta Tuntematon sotilas saa ensi-iltansa tänään. Elokuva on myös sen ohjaajan Aku Louhimiehen tutkimuskohde.

Suomen suurin ICT-alan rekrytointitapahtuma tulee taas

25. lokakuu 2017

TalentIT 2017 -tapahtumaan 2.11. on tulossa yli sata näytteilleasettajaa.

Yhteistyö Tiedotteet

Aalto-yliopiston henkilöstöjohtajaksi nimitetty Riitta Silvennoinen

25. lokakuu 2017

Silvennoinen aloittaa työnsä Aallossa helmikuussa.

Günther H. Filz rakenteiden ja arkkitehtuurin Associate Professor -tehtävään

24. lokakuu 2017

Filzin tutkimus ja opetus on monitieteistä ja keskittyy arkkitehtuurin ja rakenteiden geometrian rajapintaan.

Aalto-yliopisto toteuttaa prosenttiperiaatetta: Dipoliin uusi taidekokoelma

24. lokakuu 2017

Taiteilijat ovat yliopiston alumneja ja edustavat useita eri taiteenaloja.

Kokoon-talo kilpailee puuarkkitehtuurin palkinnosta

23. lokakuu 2017

Aalto-yliopiston opiskelijoiden Kokoon-talo on 15 Puupalkinto-ehdokkaan joukossa. Talo tarjoaa kompaktin ratkaisun tilapäismajoituksen haasteisiin.

Palkitut

Esineestä kiinni pitäminen vaatii yhteispeliä aivojen matalien ja korkeiden taajuuksien välillä

18. lokakuu 2017

Tutkijat ovat tunnistaneet aivomekanismin, joka mahdollistaa tasaisen lihasjännityksen ylläpidon.

Aalto 90. sijalla Times Higher Educationin (THE) Computer Science -rankingissa

17. lokakuu 2017

Engineering and technology -tieteenalamme ylsi myös maailman sadan parhaan joukkoon ollen 99.

Sari Baldauf ja Karel Ch. A. M. Luyben Aalto-yliopiston hallitukseen

17. lokakuu 2017

Uudet jäsenet tuovat hallitukseen vahvaa kansainvälistä johtamiskokemusta.

Burning Manin valloittanutta suomalaissuunnittelua voidaan hyödyntää jopa Marsin asuttamisessa

17. lokakuu 2017

The Cosmic Egg -teos kohosi Nevadan autiomaahan yli viidenkymmenen vapaaehtoisen voimin.

Yhteistyö Tiede ja taide Opiskelu

PSHACK100-kurssilla kehitetään luovia ja älykkäitä digitaalisia palveluita julkisen sektorin organisaatioille

17. lokakuu 2017

Opiskelijoilta odotetaan innovaatioita ja tuoreita toimintatapoja tukemaan asiakaskeskeisyyttä.

Tervetuloa Trojan Horse -saarelle!

16. lokakuu 2017

Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen aulassa nähdään näyttely tai pikemminkin saari, jossa on mahdollisuus lukea ja keskustella työhön ja työn tekemiseen liittyvistä kysymyksistä. Taustalla on Trojan Horse -kollektiivi.