Aallon kampukselle nousee satojen toimijoiden kasvuyrityskeskus A Grid

26. kesäkuu 2017

Otaniemen innovaatiokeskittymä saa uuden lippulaivan, kun yksi Euroopan suurimmista kasvuyrityskeskuksista avautuu loppuvuodesta.

Kampus

Nokia-projektissa tutkittiin lisätyn ja virtuaalitodellisuuden tekniikkaa kiinteistötaloudessa

22. kesäkuu 2017

Räätälöidyissä opiskelijaprojekteissa saadaan kokemusta osallistumalla yhtiöiden projekteihin.

Yhteistyö

100-vuotias Suomi tarvitsee taloudellisia murroksia kestävyyshaasteisiin vastaamiseksi

21. kesäkuu 2017

Tuoreessa Suomi seuraaville sukupolville -kirjassa kuvataan uudenlaisia toimintamalleja.

Provosti Ilkka Niemelä Aalto-yliopiston rehtoriksi

21. kesäkuu 2017

Hakukomitea painotti erityisesti akateemista johtamiskokemusta, sitoutumista poikkitieteellisyyteen ja opiskelijakeskeisyyttä.

Tiedotteet

Fiskars-konserni lahjoittaa 250 000 euroa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle

19. kesäkuu 2017

Lahjoituksella yhtiö haluaa edistää innovaatioita ja auttaa uusien materiaalien ja prosessien kehittämisessä.

Yhteistyö Muut

Kesällä talteen kerätty lämpö voisi lämmittää talvisin

19. kesäkuu 2017

Aalto-vetoinen HeatStock-tiimi valittiin lämpöenergiaratkaisullaan Helsinki Challenge -tiedekilpailun finaaliin.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Väitös: Tosielämän laboratorio ei ole helppo patenttiratkaisu

19. kesäkuu 2017

Kaatumishälyttimestä jalostui Living Labissa käyttäjiä palveleva älylattia. Neljään vuoteen mahtui onnistumisia – mutta myös ristiriitoja.

Metex-palkinto palvelumuotoilun opinnäytetyölle

16. kesäkuu 2017

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsi Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun publiikissa muotoilun opiskelijan Helena Ylhäisin Metex-palkinnolla.

Kampus Opiskelu Palkitut Yhteistyö Muut

“Liikkuvat periferiat – paikan tuntu” -projektille Suomen Akatemian hankerahoitus

15. kesäkuu 2017

Yhdessä Lapin yliopiston kanssa toteutettava hanke on nelivuotinen.

Onnistunut Aalto Festival esitteli yliopiston osaamista yli sadan tapahtuman kautta

15. kesäkuu 2017

Aalto Festival käynnistyi tänä vuonna jo huhtikuussa, jolloin vietettiin ylioppilaskunnan järjestämää Aalto Open Air -kaupunginosajuhlaa Otaniemessä.

Kampus Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Ensto tukee Aallon muotoilun tutkimusta ja koulutusta

9. kesäkuu 2017

Yhtiö haluaa tukea luovuuden kehittämistä ja käyttäjäkokemuksen ymmärrystä tasokkaan muotoilun koulutuksen kautta.

Yhteistyö

Aalto-yliopiston ja Flow Festivalin yhteistyö näyttäytyy taiteen ja luovuuden keinoin

7. kesäkuu 2017

Opiskelijat toteuttavat festivaalille seinämaalauksia, elokuvia, videoita, animaatioita, muotoilua, taidekasvatustyöpajoja ja arkkitehtuuria.

Yhteistyö Tiedotteet Tiede ja taide Muut

Haaste yrityksille: Arvoketjujen vesiriskit haltuun

5. kesäkuu 2017

Aalto on mukana vesivastuusitoumuksessa, joka haastaa yritykset tunnistamaan vesiriskit arvoketjuissaan ja kehittämään kestävää veden käyttöä.

Koodibussin satapäiväinen matka huipentui Kapkaupunkiin

2. kesäkuu 2017

Hankkeen luovat koodaustyöpajat tavoittivat kevään aikana lähes 1 800 nuorta.

Aallolle 10,8 miljoonaa euroa profiloitumiseen Suomen Akatemialta

2. kesäkuu 2017

Rahoitus tukee yliopiston valitsemien tutkimusalojen vahvistamista.

Nykyinen asuntotuotanto ei ole riittävän kestävää

1. kesäkuu 2017

TkL, arkkitehti Karin Krokfors luo tuoreessa väitöskirjassaan vaihtoehdon nykyisen kaltaiselle asuntotuotannolle, jonka pitkän tähtäimen kestävyydessä on lukuisia epävarmuuksia.

Opiskelu Tiede ja taide Tiedotteet Muut

Kokemuksellista tilasuunnittelua nuorten Unelmafoorumille

30. toukokuu 2017

Tila- ja palvelusuunnittelun maisteriopiskelijat loivat rohkaisevia kokemuksia nuorille.

Opiskelu Tiede ja taide

Olli Ilpo Salosen “Wendy and the Refugee Neverland” elokuvateattereihin heinäkuussa

30. toukokuu 2017

Kurssityöstä liikkeelle lähtenyt elokuva kertoo bändistä, joka haaveilee suuresta läpimurrosta.

Opiskelu Tiede ja taide

Vaikuta tulevaisuuteen ja äänestä parasta tiederatkaisua

30. toukokuu 2017

Aallolla on vahva edustus ehdolla kilpailun finaaliin. Pitch Night -tilaisuudet Helsingin yliopistolla 6. ja 7.6.2017.

Tiede ja taide Tiedotteet Yhteistyö

Aalto-yliopiston varainhankintakampanjan loppusuora käynnissä

29. toukokuu 2017

Kampanja on ylittänyt alkuperäisen tavoitteensa, koossa on 21,2 miljoonaa euroa.

Aalto-yliopisto ja Stora Enso rakentavat Aika-lavan SuomiAreenaan

24. toukokuu 2017

Yhteistyöstä syntyy opiskelijoiden suunnittelema Aika-lava SuomiAreenaan Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Tiedotteet Yhteistyö

Aalto-yliopisto on avoin uusille ideoille opiskelijoiden ja yritysten yhteistyön lisäämiseksi

22. toukokuu 2017

Ulkomaalaiset opiskelijat tarvitsevat erityistä tukea työllistyäkseen Suomeen.

Aalto-yliopiston Näytös on ottanut paikan Suomen odotetuimpana muotitapahtumana

18. toukokuu 2017

Kaapelitehtaan Merikaapelisalin pitkä catwalk täyttyi keskiviikkoiltana muotitaiteen parhaimmistosta.

Opiskelu Palkitut Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Aurinkoenergiaa Otaniemeen – kampuksella investoidaan energiatehokkuuteen

17. toukokuu 2017

Kestävä kehitys on tärkeässä roolissa Otaniemen kampuksen kehittämisessä.

Kampus

Monialainen Materials Platform on muutoksentekijä

15. toukokuu 2017

Materiaalitutkimuksella on merkittävä rooli tulevaisuuden teollisissa sovelluksissa ja innovaatioissa.