Helsinki Photomedia ─ uusi konferenssi tuo valokuvatutkijat Suomeen maaliskuussa

09.03.2012

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu järjestää Helsingissä 28.─30. maaliskuuta kansainvälisen valokuvatutkimuskonferenssin, joka tuo Suomeen yli 130 valokuvatutkijaa eri puolilta maailmaa.

Konferenssi pidetään Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa ja sen kolme pääesitystä ovat avoimia yleisölle ja medialle.

Kolmipäiväisen konferenssin avaa keskiviikkona 28.3. brittikuraattori ja tutkija Charlotte Cotton, joka johtaa tänä vuonna Lontoossa avattavaa Media Space -keskusta. Cotton tunnetaan erityisesti nykyvalokuvausta esittelevästä kirjastaan The Photograph as Contemporary Art. Torstain pääpuhuja on israelilainen filosofi ja dokumentaristi Ariella Azoulay Tel Avivin yliopistosta ja perjantaina kuullaan brittitutkija ja valokuvaaja David Batea.

Helsinki Photomedia -konferenssi järjestetään nyt ensimmäisen kerran ja sen teemana on Kuvien kierto. Jatkossa konferenssi tullaan pitämään kahden vuoden välein ja siitä kehitetään valokuvatutkijoiden johtava kansainvälinen tapaaminen. Vastaavaa säännöllisesti toistuvaa tapahtumaa ei vielä ole, vaikka valokuvan tutkimus ja siihen liittyvä kansainvälinen julkaisutoiminta on vilkastunut viime vuosina merkittävästi.

Helsinki Photomedia -konferenssin järjestää Aalto-yliopistossa toimiva valokuvataiteen koulutusohjelma, joka tunnetaan kansainvälisesti menestyneen Helsinki Schoolin kotipaikkana.

Konferenssi on ajoitettu yhteen Helsingissä järjestettävän valokuvatapahtuman Helsinki Photography Biennalen kanssa. Kaupungin museoissa ja gallerioissa on silloin esillä tavallista enemmän valokuvataidetta, ja maaliskuuta voidaankin kutsua Helsingissä "valokuvan kuukaudeksi".

Konferenssin pääpuhujien luennot ovat englanniksi ja ne pidetään Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Mediakeskus Lumeen Sampo-salissa, Hämeentie 135 C.

28.3. klo 13.15–15.00 Charlotte Cotton: Media and Mediums: photography's place in culture
29.3. klo 17.00–18.30 Ariella Azoulay: Un-photographs
30.3. klo 9.00–10.30 David Bate: The Distribution of the Face

Lisätietoja konferenssista ja esityksistä (helsinkiphotomedia.aalto.fi)

Lisätietoja:
Konferenssisihteeri Jenni Haili, jenni.haili [at] aalto [dot] fi
Professori Merja Salo, merja.salo [at] aalto [dot] fi
Valokuvatutkija Mika Elo, mika.elo [at] aalto [dot] fi

Takaisin

Bookmark and Share