Varadekaanit Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa

09.03.2012

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa toimii kaksi varadekaania.

Ensimmäisenä varadekaanina jatkaa professori Pekka Korvenmaa 31.7.2013 asti. Toiseksi varadekaaniksi on nimitetty tutkimuspäällikkö Ossi Naukkarinen 31.7.2013 asti.

Varadekaanit toimivat dekaanin apuna: Pekka Korvenmaan vastuualueena on tutkimus, Ossi Naukkarisella opetus.

Pekka Korvenmaa on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen professori tutkimus- ja opetusalueenaan muotoilun kulttuuri (design and culture). Hän on myös Helsingin yliopiston dosentti (taidehistoria). Väiteltyään filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa ja oltuaan ensin tutkijana ja sitten vierailevana professorina Yhdysvalloissa Korvenmaa tuli Taideteolliseen korkeakouluun tutkimusjohtajaksi 1991. Tästä hän siirtyi nykyiseen professuuriinsa vuonna 2000, ja korkeakoulun vararehtoriksi hänet valittiin 2008. Korkeakoulun ja yliopiston sisäisten luottamustoimien ohella Pekka Korvenmaalla on lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia luottamustehtäviä. Hän on muun muassa Suomen Japanin-instituutin hallituksen jäsen sekä Taideteollisuusmuseon säätiön hallituksen puheenjohtaja. Korvenmaan kirjallinen tuotanto keskittyy suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun historiaan.

Uusi varadekaani Ossi Naukkarinen on työskennellyt Taideteollisessa korkeakoulussa erilaisissa tehtävissä päätoimisesti vuodesta 1998 alkaen, tutkimuspäällikkönä vuodesta 2001 lähtien. Vuonna 2011 hän aloitti yhteisen opetuksen yksikön johtajana, ja tässä tehtävässä hän jatkaa edelleen varadekaanin toimensa ohella.

Naukkarinen on koulutukseltaan filosofian tohtori, hän väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 1998 estetiikan oppiaineessa. Hän on myös estetiikan dosentti Helsingin yliopistossa ja erikoistunut kuva- ja ympäristötaiteen sekä arjen estetiikan tutkimukseen. Naukkarinen on julkaissut useita kirjoja kuten Kulkurin kaleidoskooppi – suomalaisen mobiilikulttuurin anatomiaa (2006), Art of the Environment (2007) ja Arjen estetiikka (2011) sekä lukuisia artikkeleita sekä Suomessa että kansainvälisissä julkaisuissa kuten Contemporary Aesthetics, The Nordic Journal of Aesthetics, Synteesi ja Tiede ja edistys. Hän on myös johtanut muun muassa Suomen Akatemian tutkimushankkeita ja toimii alan järjestöissä, kuten kansainvälisesti aktiivisessa Suomen estetiikan seurassa.

 

Takaisin

Bookmark and Share