Stora Enson kansainvälisen valokuvauskilpailun voitto Anne Golazille

16.12.2011

Stora Enso Fine Paper julkisti ensimmäistä kertaa valitun Lumi Photographic Art Award -voittajan.

Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen opiskelijan, sveitsiläisen Anne Golazin valokuvateos From the Woods erottautui vahvalla henkilökohtaisella tarinankerronnallaan. Voitto toi Golazille 5000 euroa.

- Golazin valokuvateos teki vaikutuksen erinomaisella konseptillaan ja taitavalla tarinankerronnallaan. Kuvat tukevat toisiaan muodostaen lähes maagisen tarinan, joka on selkeästi syntynyt vahvoista henkilökohtaisista tunteista, kertoo kilpailun päätuomari, kuraattori Jens Erdman Rasmussen Tanskan valokuvataiteen museosta.

Kilpailuun kutsuttiin opiskelijoita kahdestatoista vaikutusvaltaisesta, kuvataiteeseen erikoistuneesta oppilaitoksesta Alankomaista, Suomesta, Saksasta, Portugalista ja Espanjasta. Ehdokkaita kehotettiin tutustumaan Stora Enson Lumi-kokoelman ja Lumi-paperien ominaisuuksiin ja arvoihin kuten valoon, elinvoimaan ja loistoon.

Stora Enson hienopaperiliiketoiminnan heinäkuussa 2011 käynnistämän kilpailun tarkoituksena oli löytää uusia valokuvaajalahjakkuuksia ja edistää heidän näkyvyyttään ja uraansa. Kilpailu on nimetty Stora Enson arvostetun LUMI-kokoelman mukaan, joka käsittää teoksia sekä klassisen että modernin valokuvataiteen alalta.


Kaikkien finalistien teokset ovat nähtävissä ja ladattavissa kilpailun verkkosivuilta www.lumiawards2011.com

Lähde: Stora Enso

Takaisin

Bookmark and Share