Helena Hyvönen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaaniksi

16.12.2011

Helena Hyvönen

Hyvönen toimii tällä hetkellä Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun dekaanina.
Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloittaa toimintansa 1.1.2012, kun nykyiset Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitos yhdistyvät.

Helena Hyvönen on toiminut Taideteollisessa korkeakoulussa tekstiilitaiteen professorina vuodesta 1998 alkaen. Hänet valittiin muoti- ja tekstiilitaiteen osaston johtajaksi vuonna 1999, minkä jälkeen hän siirtyi muotoiluosaston johtoon vuonna 2003. Taideteollisen korkeakoulun rehtoriksi Hyvönen valittiin 1.4.2008. Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun dekaanin tehtävissä Hyvönen aloitti vuoden 2010 alusta. Hänet nimitettiin Aalto-yliopiston professorien urajärjestelmään professoriksi 20.11.2011 alkaen.

Professori Hyvönen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1974, minkä jälkeen hän toimi suomalaisen tekstiiliteollisuuden palveluksessa suunnittelijana sekä johtotehtävissä pääsuunnittelijana ja mallistopäällikkönä. Helena Hyvösen taiteellisen toiminnan erikoistumisala on niin ikään teollinen tekstiilisuunnittelu. Hänen suunnittelemiaan teollisia tekstiilejä sekä uniikkeja taidetekstiilejä on nähtävissä lukuisissa julkisissa tiloissa.

Professori Hyvönen on toiminut kansainvälisissä tehtävissä teollisuuden, kaupan, järjestöjen ja yliopistoyhteistyön alueilla. Hän on toiminut aktiivisesti muotoilun ja tekstiilisuunnittelun alan toiminta- ja koulutusmahdollisuuksien kehittämiseksi erilaisissa toimielimissä.

Dekaanin tehtävänä Aalto-yliopistossa on johtaa korkeakoulun toimintaa yliopiston strategisten linjausten puitteissa sekä osallistua Aalto-yliopiston pitkäjänteiseen kehittämiseen johtoryhmän jäsenenä.

Lisätietoja:
Rehtori Tuula Teeri, Aalto-yliopisto, puh. 050 512 4194 (assistentti Harriet Jehkonen)
president [at] aalto [dot] fi

Katso myös

Dekaani Helena Hyvösen esittely (taik.aalto.fi)

Uutinen uuden koulun nimipäätöksestä (28.11.2011)

Takaisin

Bookmark and Share