Havaijilaiskuoseista akustoiviin verhokankaisiin

27. toukokuu 2016

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tekstiili16 esittelee Aalto-yliopiston korkeatasoista ja laaja-alaista tekstiilisuunnittelun osaamista.

Opiskelu Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Väre-rakennuksen peruskivi muurattiin

27. toukokuu 2016

Otaniemen kampuksesta rakentuu eri alojen elävä kohtaamispaikka.

Kampus

Pakolaisleirien rakentaminen voi synnyttää valtavia hiilidioksidipäästöjä

27. toukokuu 2016

Aallossa väittelevä Matti Kuittinen kehitti vähähiilisen jälleenrakentamisen mallin, joka auttaa kestävän kehityksen mukaisessa rakentamisessa.

Tiedotteet

Kaapelitehtaan Merikaapelisali täyttyi muodin ystävistä ja asiantuntijoista

26. toukokuu 2016

Aalto-yliopiston odotettu keväinen muotinäytös esitteli rohkeaa ja kekseliästä muotia.

Opiskelu Palkitut Yhteistyö Muut

Opiskelijoiden lopputyöpeli nousi kärkeen Applen ja Metacriticin listoilla

26. toukokuu 2016

Kosketusnäytölläkin sujuvasti pelattava Shadow Bug kerää kiitosta maailmalla.

Opiskelu Tiedotteet

Väestörekisterikeskukselle luotu MyServices-palvelu hackathon-kurssin vaikuttavin ratkaisu

24. toukokuu 2016

Uusilla oppimismuodoilla syntyi relevantteja ratkaisuja julkisen sektorin organisaatioiden tarpeisiin.

Opiskelu Palkitut Yhteistyö

#AlumniHaaste käyntiin puhelimitse

23. toukokuu 2016

Aalto-yliopiston kampanjatiimi soittaa yhden illan aikana sadoille alumneille.

Yhteistyö Muut

Alumni Juho Kuosmanen nappasi palkinnon Cannesissa

23. toukokuu 2016

Kuosmasen ohjaama elokuva Hymyilevä mies voitti Un Certain Regard -kilpasarjan pääpalkinnon Cannesin festivaalilla.

Palkitut Muut

Financial Times: Aalto EE on jo 45. paras maailmassa

23. toukokuu 2016

Aalto University Executive Education (Aalto EE) on nyt maailman 45. paras liikkeenjohdon valmentaja tuhansien instituutioiden joukossa.

Opiskelu Palkitut Yhteistyö

Millennium-teknologiapalkinnon 2016 voittaja julkistetaan 24.5.

20. toukokuu 2016

Palkinto on Suomen kunnianosoitus elämänlaatua parantaville teknologisille innovaatioille.

Tiede ja taide Yhteistyö Muut

Sellu syntyy uudestaan

20. toukokuu 2016

Biomateriaalien ja muotoilun opiskelijat yhdistävästä CHEMARTSista versoo ideoita, jotka parantavat arkea ja maailmaa.

Ihmisäänen merkityksestä kokemuksessa

20. toukokuu 2016

Koneen Säätiön podcast-haastattelussa laulu- ja nykytaiteilija, taiteen laitoksen väitöstutkija Heidi Fast kertoo taiteellisesta tutkimuksestaan.

Opiskelu Tiede ja taide Muut

Stora Enso ja Aalto-yliopisto aloittavat strategisen kumppanuuden

19. toukokuu 2016

Aallon lisäksi yritys allekirjoitti sopimuksen Chalmersin teknillisen korkeakoulun ja Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun kanssa.

Tiedotteet Yhteistyö

Jouko Lampinen Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi

19. toukokuu 2016

Lampinen aloittaa viisivuotisen kautensa 1.6.2016.

Tiedotteet

Rohkeaa muotia, kansainvälisiä huippuammattilaisia ja innovatiivisia tekstiilejä

18. toukokuu 2016

Kaapelitehdas täyttyy Aalto-yliopiston muoti- ja tekstiiliosaamisesta keskiviikkona 25. toukokuuta.

Valokeilassa Aallon nuoret muodin tekijät

13. toukokuu 2016

Kapinalliset muotilahjakkuudet ovat nousseet lumisten maisemien ja edustavan arkkitehtuurin rinnalle Suomi-kuvan rakentajina.

Tiede ja taide Opiskelu

Helsingin rautatieaseman uusi valaistussuunnitelma luo turvallisuuden tunnetta

13. toukokuu 2016

Iina-Karoliina Välilä on opinnäytetyönään suunnitellut valaistuksen Helsingin päärautatieasemalle ja siihen liittyviin toimintoihin.

Teurastamolla jokainen voi heittäytyä visuaaliseksi suunnittelijaksi

13. toukokuu 2016

Aalto-yliopiston Spring Steam 2016 -tapahtuma kokoaa graafisesta alasta kiinnostuneet Teurastamon Kellohalliin 19.–22. toukokuuta.

Tiedotteet

Puurakenteet, rakentamistavat ja kilpailukyky konferenssin teemoja

12. toukokuu 2016

Forum Wood Building Nordic -konferenssi järjestetään Aalto-yliopistossa 15.-17.6.2016.

Cannesin elokuvajuhlilla runsas ELO Film School Helsinki -edustus

11. toukokuu 2016

Tänään alkavilla juhlilla nähdään Pojkarna, Hymyilevä mies sekä uusia opiskelijaelokuvia.

Palkitut Tiede ja taide

Osallistava muotoilu uudistaa suomalaista koulumaisemaa

10. toukokuu 2016

Aaltolaisten osaamista on mukana kymmenessä HundrED-hankkeeseen hyväksytyssä opetusinnovaatiossa.

Aalto Magazinen teemana materiaalitutkimus

4. toukokuu 2016

Aalto University Magazine 16 tarkastelee yhtä tutkimustoiminnan avainalueista: materiaaleja ja luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Kvanttisolmun taiteellinen kuva Nature Physics -lehden kannessa

4. toukokuu 2016

Mikko Möttösen tutkimusryhmän kaksi artikkelia julkaistiin Nature Physics -lehdessä, ja kanteen valittiin Heikka Valjan näkemys kvanttisolmusta.

Kaupan asiantuntijat tutustuivat MIT:n tutkimus- ja kehittämistoimintaan

28. huhtikuu 2016

Lisäksi opintomatkalaiset saivat tietoa kaupan uusimmista ja mielenkiintoisimmista konsepteista USA:ssa.

Opiskelijat maailman laidalla

28. huhtikuu 2016

Sustainable Global Technologies -studiokurssin opiskelijat kertovat kokemuksistaan Meksikossa, Ugandassa ja Lesboksen saarella 16.5.2016.