Uutiset

Lapset tekivät värikkäistä monstereista taideteoksen

27.08.2014 Helsingin tokaluokkalaiset toteuttivat taidekasvatuksen opiskelijoiden suunnittelemassa taidepajassa Kiasma-monsterille pelikaverit, jotka ripustettiin Kiasman päätyyn.

Suomalaisesta kuvataiteesta tuttu perinnemaisema näkyy myös vanhoissa näyttämökulisseissa

22.08.2014 Perinteistä suomalaista ihannemaisemaa esittäviä historiallisia tyyppikulisseja löytyy yhä suomalaisten seuranäyttämöiden lavoilta.

Postmodernismi palautti unohtuneet arvot suomalaiseen arkkitehtuuriin 1900-luvun lopulla

20.08.2014 Suuntauksella oli keskeinen merkitys suomalaisen arkkitehtuurin nousussa uuteen kansainväliseen maineeseen, ilmenee tuoreesta Aalto-yliopiston väitöksestä.

Aalto-yliopiston opiskelupaikka heltisi 1661 uudelle opiskelijalle

02.07.2014 Uusista opiskelijoista 172 aloittaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Maailman kulttuurineuvostolta tunnustuspalkintoja

26.06.2014 Palkinnot annettiin kuudelle kansainvälisesti meritoituneelle, uran alkuvaiheessa olevalle tutkijalle.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ensimmäinen FiDiPro-professori pukusuunnitteluun

26.06.2014 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on saanut ensimmäisen FiDiPro-professorinsa. Professori Peter McNeil on mukana professori Sofia Pantouvakin johtamassa Costume Methodologies -tutkimusprojektissa. Projekti yhdistää tutkimusta kaikilta pukusuunnittelun alueilta.

Taideteollisen alan kandidaattivalintojen tulokset julkaistu

19.06.2014 Eniten hakemuksia tuli graafisen suunnittelun, kuvataidekasvatuksen ja sisustusarkkitehtuurin pääaineisiin.

PUPA tarjoaa rahoituksen Porin seudulla toteutettaviin projekteihin

18.06.2014 Viime syksynä luotu PUPA-toimintamalli käynnistyy varsinaisesti 2015 alussa. Pori Urban Platform of Aalto University (PUPA) -alusta kiinnostaa kuitenkin jo nyt paikallisia toimijoita ja mahdollistaa myös Aalto-yliopiston läsnäolon Porin alueella.

Kesän publiikissa valmistui 177 opiskelijaa

13.06.2014 Perjantaina juhlitussa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun publiikissa taiteen kandidaatit ja maisterit, tekniikan kandidaatit ja arkkitehdit ja maisema-arkkitehdit sekä tohtorit saivat todistuksensa.

Unicef-julistekilpailun voitto Kiia Beilinsonille

13.06.2014 Kilpailun voittajaksi valittiin Kiia Beilinson Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta julistetyöllään ”be a tit”.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle innovatiivinen työympäristöratkaisu käyttäjiä osallistaen

13.06.2014 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Aalto ARTS) toteutti syksyllä 2013 henkilöstöä ja opiskelijoita osallistavan kehityshankkeen. Sen tavoitteena oli konseptoida Aalto ARTSille tulevaisuuden toimistoratkaisu, joka toteutetaan Otaniemeen rakentuvaan uudisrakennukseen.

Lähiöiden asukkaat innostuivat yhteistoimintamallista

11.06.2014 Asukkaiden omista tarpeista lähtevä suunnittelu ja yhteistyö ammattilaisten kanssa aktivoivat kehittämään lähiöitä.

Townhouse-talotyyppi kiinnostaa yllättäviä kohderyhmiä

10.06.2014 Tutkimus antaa viitteitä, että townhouse puhuttelee edelläkävijäasukasryhmää, joka olisi valmis tinkimään asuinneliöistä ympäristösyistä.

Lavastustaide on turmellut kuvastoa Venetsian kauppiaan Shylockista

06.06.2014 William Shakespearen 1500-luvun lopun näytelmän Venetsian kauppias juutalainen koronkiskuri Shylock on ollut kiistelty hahmo aina renessanssista nykypäivään.

Arkkitehti- ja insinööriopiskelijat ideoivat yhteisvoimin Otaniemen tulevaisuutta

02.06.2014 Projektikurssin päätösnäyttelyssä esiteltiin ekologista ja eläväistä kampusta, jota voi ihailla vaikka tornitalon huipulta.

Designkuplia-kuvituksille hopeaa eurooppalaisessa kilpailussa

26.05.2014 Samuli Saarisen kuvitukset voittivat hopeaa European Design Awards -kilpailussa.

Aalto-yliopiston näytös on vakiinnuttanut paikkansa muotimaailmassa

26.05.2014 Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden suunnittelemat uudet mallistot esiteltiin yleisölle perjantaina 23. toukokuuta. Täpötäydessä Suvilahden Kattilahallissa vieraat odottivat jännityksellä näytöksen alkua.

Osallistava taide voi rikastaa elämää arkisissa ympäristöissä

22.05.2014 Taiteilija Arild Berg etsii Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun väitöskirjassaan keinoja suunnitella, tehdä ja tutkia taidetta julkisissa tiloissa yhdessä ihmisten kanssa.

Pupillimittarin prototyyppi syntyi IDBM-yhteistyönä

22.05.2014 IDBM-ohjelman opiskelijat olivat mukana kehittämässä lääketieteellistä kojetta, jonka uskotaan päätyvän Yhdysvaltain markkinoille vuoden sisällä.

Otaniemen kampus kohenee taiteella

20.05.2014 Viihtyisä kampus synnyttää vahvan siteen paikkaan ja lisää hyvinvointia. Otaniemi kaipaa päivitystä urbaaniin yhteisöllisyyteen.

Opiskelijoiden mediataide yhdistää rohkeasti taidetta ja teknologiaa

19.05.2014 Millaista olisi nähdä omat kasvosi heijastettuna jättipatsaaksi ja olla hetken huomion keskipisteenä? Millaiselta meitä ympäröivät sähköiset signaalit näyttävät?

Heippa-palvelu Tulevaisuuden arki-innovaatiokilpailun voittajaksi

19.05.2014 Netissä ja mobiililaitteissa toimiva Heippa-niminen palvelu vastaa yksinäisyyden, syrjäytymisen ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyn haasteisiin.

Mitä tapahtuu teatterin näyttämön ja katsojan kokemuksen välissä?

19.05.2014 Esittävässä taiteessa perinteistä lavastusta yhdistetään yhä useammin erilaisiin mediateknologioihin.

Kaupunkiakatemia kiinnostaa – uusi sivuaine alkaa syksyllä

16.05.2014 Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen Kaupunkiakatemia on sivuainekokonaisuus, jossa tarkastellaan kaupunkitutkimukseen ja -suunnitteluun sekä kaupunkielämään liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä.

RSS RSS 2.0 -syöte

Bookmark and Share