Masters of Aalto

09.05.-03.06.2012 / 12:00 - 18:00

Sijainti: Tyynenmerenkatu 6, 00220, Helsinki, FI

Masters of Aalto eli MoA’12-tapahtumassa Aalto-yliopiston osaajat tarttuvat ennakkoluulottomasti tulevaisuuden haasteisiin näyttelyn ja yli 30 tapahtuman kautta. Esillä on lähes sadan valmistuneen opinnäytteet.

Koko Aalto-yliopiston laajuiseksi kasvanut MoA’12 on kuukauden mittainen Eilisen tulevaisuus tänään -teeman ympärille rakentuva näyttely ja näyttämö. Tulevaisuuden tekijöiden projekteja yhdistää pyrkimys luoda parempi, toimivampi ja oikeudenmukaisempi maailma.

Opiskelijat pohtivat esimerkiksi millaiset arkkitehtoniset ratkaisut tukisivat Suomen roolia rauhanvälittäjänä, millainen on kierrätysmateriaaleista rakennettu polkupyörä ja miten neulos voi toimia käyttöliittymänä. Yhdessä opinnäytteessä, Kanto-saunassa, pääsee jopa saunomaan satamamakasiinin pihalla joka lauantai-iltapäivä.

MoA’12-näyttely jakautuu neljään teemaan: Arkadia ja utopia, Uusia tiloja, Arki sekä Kauneutta, muistoja ja haaveita eli yhteisiä kuvia. Näyttelyn kuratoi Maaretta Jaukkuri, Trondheimin yliopiston Art and Common Space -koulutusohjelman professori.

Toukokuun aikana MoA’12 kutsuu kävijänsä mukaan myös yleisötilaisuuksiin, seminaareihin, elokuvanäytöksiin ja työpajoihin. Tapahtumien aiheina on Aalto-yliopiston osaaminen aina meritekniikasta kaupunkisuunnitteluun, ja kestävästä kehityksestä muutosjohtamiseen. MoA’12-ohjelmassa on muun muassa ensimmäinen TEDxAalto-tapahtuma lauantaina 12.5 sekä MoA SLAM -tiedeturnajaiset keskiviikkona 16.5. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tutustu tulevaisuuden tekijöihin ja MoA’12-ohjelmistoon osoitteessa moa.aalto.fi. Samassa osoitteessa voit käydä räätälöimässä myös oman MyMoA-tapahtumakalenterisi.

MoA’12 on avoinna yleisölle päivittäin 9.5. – 3.6.2012 (ma – pe klo 12 – 20,
la – su klo 12 – 18). Opastetut kierrokset joka lauantai kello 16 –17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

MoA'12 on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa ja kuuluu Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden Living+-ohjelmistoon

MoA’12 syntyy yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Helsingin kaupunki ja Unigrafia sekä Antalis, Arctech Helsinki Shipyard, Biolan, BMW, Fatboy, Hjelt Foundation, iittala, Martela, RGB, Sadolin/AkzoNobel, Sato, StoraEnso, Sub, Suomen Kuitulava, Suomen UNICEF, Viking Line ja Yeseco.

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Katri Winqvist