Otaniemen kampus

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun päärakennus sijaitsee Arabianrannassa, arkkitehtuurin laitos sekä osa median ja taiteen laitoksista Otaniemen kampuksella. Kaikki korkeakoulun toiminnot siirtyvät Otaniemeen kesällä 2018.

Pääkampus Otaniemeen 2018

Aalto-yliopiston pääkampus sijaitsee Espoon Otaniemessä. Tiiviille alueelle on keskittynyt ainutlaatuinen yhdistelmä koulutusta, tutkimusta ja liiketoimintaa. EU:n komissio on valinnut Otaniemen jo kahdesti Euroopan innovatiivisimpien alueiden joukkoon. Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Suomen suurimpien yritysten pääkonttoreita. Keilaniemestä löytyvät mm. Nokia, Fortum ja Kone.

Otaniemen kampusalueen yleissuunnitelman laati aikoinaan arkkitehti Alvar Aalto. Aallon käsialaa ovat myös useat kampuksen rakennuksista. Päärakennuksen lisäksi Otaniemen kampukseen kuuluu lukuisia muita rakennuksia, joissa toimivat tekniikan korkeakoulujen eri laitokset ja yksiköt. Lisää opetustilaa kasvavalle kampukselle tulee tuomaan uudisrakennus Väre, johon Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu muuttaa kesällä 2018.

Lista Otaniemen kampuksen rakennuksista ja Otaniemen kampuskartta.

Väre, the winner of  the open international architectural design competition Campus 2015

Kandidaattiopetus Otaniemen kampukselle

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kandidaattitason opetus siirtyi Otaniemen pääkampukselle vuonna 2015. Otakaari 1 -rakennuksesta luodaan kandiopetuksen keskus, jossa eri koulutusalojen opiskelijat kohtaavat ja oppivat yhdessä.

Yhteinen kampus tukee rajoja rikkovaa tutkimusta ja taiteellista toimintaa mahdollistamalla rikkaan ja vilkkaan vuorovaikutuksen. Kampusta kehitetään ja rakennetaan vaiheittain sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävällä tavalla.

Ajankohtaista tietoa uudistuvasta kampuksesta löydät Intosta.

Palvelut Otaniemen kampuksella

Pysäköinti

Tietoa Otaniemen alueen pysäköintipaikoista ja pysäköintikartta: aaltonet.fi.

Ravintolat

Otaniemen lukuisat ravintolat tarjoavat mm. lounasta ja kokouspalveluja. Aukioloajat ja lounaslistat sekä muuta tarkempaa tietoa löydät ravintoloiden omilta sivuilta.

Paino- ja graafiset palvelut

Unigrafia tuottaa laajan valikoiman paino- ja graafisia palveluita. Tarkemmat palvelukuvaukset ja muut tiedot Unigrafian sivuilla. Unigrafian Otaniemen toimipiste sijaitsee osoitteessa Sähkömiehentie 3.

Liikuntapalvelut

UniSportin Otaniemen toimipiste sijaitsee merenrannan tuntumassa Otahallissa (Otaranta 6). Unisport Otaniemi tarjoaa monenlaisia liikuntamahdollisuuksia, kuten monipuolisen kuntosalin, laajan valikoiman ryhmäliikuntatunteja, palloilulajeja ja kursseja. Otaniemen urheilukentällä pääsee harrastamaan myös ulkoliikuntaa, kuten yleisurheilua ja juoksua.

Kirjastopalvelut

Aalto-yliopiston kirjaston Otaniemen kampuskirjasto sijaitsee keskellä kampusta, osoitteessa Otaniementie 9. Kirjasto tarjoaa laajan kirjakokoelman lisäksi mm. tiedonhakupalveluita ja työskentelytiloja. Pääkirjaston lisäksi Otaniemen alueella on useita eri tieteenalojen erilliskirjastoja, jotka sijaitsevat laitosten ja yksiköiden yhteydessä.

AYY-palvelupiste

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Otaniemen palvelupisteessä hoidetaan ylioppilaskunnan jäsenasioita, sekä mm. AYY:n tilojen ja pakettiauton vuokrausta. Palvelupisteen yhteydessä toimii myös ylioppilaskunnan asuntotoimisto. AYY-palvelupiste sijaitsee osoitteessa Otakaari 11.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 18.01.2018.