Kampukset

Opiskelun tueksi kampuksilla on tarjolla monenlaisia työskentelytiloja kuten ryhmätyötiloja, studioita ja pajoja. Tarjolla on myös langaton verkkoyhteys ja useita palveluita.

Arabia. Photo Julia WeckmanArabian kampus

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun päärakennus sijaitsee Arabianrannassa. Korkeakoulun toiminnot siirtyvät kesällä 2018 Otaniemeen, minne arkkitehtuurin laitos sekä osa median ja taiteen laitoksista ovat jo siirtyneet.

Arabianrannan alue on voimakkaasti kehittyvä "luovuuskeskittymä", jossa on erityisesti panostettu taiteeseen, muotoiluun ja teknologiaan. Alueen rakennuskustannuksista 1–2 prosenttia on omistettu taiteelle.

 

 

 

 

 

 


Otaniemi. Photo Mikko RaskinenOtaniemen kampus

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toiminnot siirtyvät Otaniemeen kesällä 2018, uuteen Väre-rakennukseen. Korkeakoulun arkkitehtuurin laitos sijaitsee jo Otaniemessä, kuten myös osa median ja taiteen laitoksista.

Otaniemen kampus on Pohjoismaiden suurin korkean teknologian keskittymä. Tiiviillä alueella on ainutlaatuinen yhdistelmä koulutusta, tutkimusta ja liiketoimintaa. Yhteisöön kuuluu 15 000 tekniikan alan opiskelijaa sekä 16 000 tutkimusorganisaatioissa ja teknologiayrityksissä toimivaa tekniikan alan ammattilaista.

Otaniemessä sijaitsevat yliopiston neljä tekniikan alan korkeakoulua: Insinööritieteiden korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu ja Sähkötekniikan korkeakoulu.
 

Pääkampus Otaniemeen

Aalto-yliopiston hallitus päätti kesällä 2011, että yliopiston pääkampus sijoitetaan Otaniemeen. Yhteinen kampus tukee rajoja rikkovaa tutkimusta ja taiteellista toimintaa mahdollistamalla rikkaan ja vilkkaan vuorovaikutuksen. Kampusta kehitetään ja rakennetaan vaiheittain sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävällä tavalla.

Otaniemen kampuksen keskukseksi on muovautumassa alue, joka sijaitsee Otakaari 1 -rakennuksesta länteen. Alueelle ja sille nousevalle uudelle rakennukselle etsittiin ilmettä kansainvälisessä Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailussa. Sen voittajaksi valittiin Verstas Arkkitehdit Oy:n laatima ehdotus nimeltä Väre, jonka pohjalta suunnittelu etenee.

 

Video: Väre by Verstas Architects - site model of the new Aalto University campus building

Porin yliopistokeskus

Pori Urban Platform of Aalto University (PUPA) Porin yliopistokeskuksessa on joustava kokeellinen projektialusta. Se mahdollistaa Aalto-yliopiston yksiköille ja koulutusohjelmille toteuttaa monitieteiset opetukselliset, tutkimukselliset tai tuotannolliset projektit yhteistyössä Porin ja Satakunnan alueiden partnerien kanssa.Porin yliopistokeskuksessa toimii neljä yliopistoa: Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto. Lisätiedot PUPA (ucpori.fi)

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 18.01.2018.