Palvelut

Tekijänoikeudelliset palvelut

Tekijänoikeudellinen palveluyksikkö tarjoaa tekijänoikeuslain mukaisiin oikeuksiin, mallioikeuteen ja tavaramerkkiin liittyviä palveluita Aalto-yliopistolle ja taideyliopistoille.

Yksikkö tukee Aalto-yliopistossa ja taideyliopistoissa syntyvien innovaatioiden hyödyntämistä tekijänoikeuksien siirtojen ja käyttöoikeuksien luovutusten osalta. Neuvontapalvelu lisää tekijänoikeudellista tietämystä Aalto-yliopistossa ja taideyliopistoissa ja auttaa yliopistojen henkilökuntaa ja opiskelijoita selvittämään heidän työssään esille tulevia tekijänoikeudellisia kysymyksiä.

Tekijänoikeudellinen palveluyksikkö palvelee noin 30 000 Aalto-yliopistossa ja taideyliopistoissa (SibA, TeaK ja KuvA) opiskelevaa ja työskentelevää ihmistä.

Neuvontaa annetaan ensisijaisesti sähköpostitse, mutta myös henkilökohtaisesti tai puhelimitse. Vastaanotto ilman ajanvarausta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun huoneessa 343. On hyvä varata aika etukäteen, mutta työtilanteen salliessa vastaanotto onnistuu myös ilman ajanvarausta. Vastaanottoajoista muissa korkeakouluissa tiedotetaan erikseen ko. kouluissa.

Lisätietoja:
Maria Elisabeth Rehbinder
tekijänoikeusasiamies
maria.rehbinder [at] aalto [dot] fi
pu. 050 570 3396

Aalto-yliopiston tarjoamia koulutuspalveluita

Aalto EE

Aalto University Executive Education (Aalto EE) tarjoaa korkealaatuisia koulutuspalveluja liikkeenjohdon alalla. Yhtiön tarjonta painottuu pitkäkestoiseen koulutukseen. Yrityskohtaisten, räätälöityjen ohjelmien lisäksi Aalto EE tarjoaa myös avoimia ohjelmia, mm. korkeatasoiset ja kansainväliset Aalto MBA ja Aalto Executive MBA (EMBA) -ohjelmat. Lue lisää »

Aalto PRO

Aalto University Professional Developmentin (Aalto PRO) koulutukset ovat ainutlaatuisia yhdistelmiä käytännön osaamista ja Aalto-yliopiston uusinta tutkimustietoa. Aalto PRO tarjoaa monipuolisen valikoiman koulutuspalveluita ja laajan kouluttajaverkoston. Toteutamme asiakkaidemme kanssa räätälöiden uusia, uniikkeja oppimiskokemuksia joustavasti ja helposti. Lue lisää »

Avoin yliopisto

Avoimessa yliopistossa voi suorittaa erillisiä, yliopiston perusopetusta vastaavia kursseja sekä eri aiheiden perusopintokokonaisuuksia. Myös yritykset hyödyntävät Avoimen yliopiston tarjontaa henkilöstönsä koulutuksessa. Lue lisää »

Aalto-yliopiston kirjasto

Aalto-yliopiston kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto, jolla on monipuoliset ja laajat elektroniset ja painetut kokoelmat yliopiston tieteenaloilta. Kirjaston toimipisteet tarjoavat nykyaikaisia palveluita paikan päällä ja verkon välityksellä.

Aalto-yliopiston kirjasto toimii kolmella kampuksella: Arabianrannassa, Otaniemessä ja Töölössä.

Kirjaston toimipisteiden palvelut

Aalto-yliopiston kirjasto (lib.aalto.fi)

Palvelut ja e-aineistot

Kaikki asiakkaamme saavat paikan päällä kirjastoissamme seuraavat palvelut:

  • peruspalvelut kuten lainaus, tilat, laitteet
  • tiedonhaku- ja neuvontapalvelut
  • kampuskirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttö kyseisen kirjaston työasemilta
  • Aalto-yliopiston kirjaston yhteisiä elektronisia aineistoja voi käyttää kaikkien kampusten työasemilta.

Kokoelmatietokannat

Arsca (Arabia): https://arsca.linneanet.fi/
Alli (Otaniemi ja Töölö): https://alli.linneanet.fi

***

Aralis-kirjastokeskus Aralis on kaikille avoin julkinen kirjasto, joka kokoaa saman katon alle Helsingin kaupunginkirjaston Arabianrannan kirjaston sekä kolme taidekirjastoa:

  • Aalto-yliopiston Arabian kampuskirjasto
  • Metropolia Ammattikorkeakoulun esittävän taiteen, kulttuurituotannon ja viestinnän kirjastopalvelut
  • Pop & Jazz Konservatorion kirjasto

Lue lisää: www.aralis.fi

 

Aalto ARTS Books

Aalto ARTS Books julkaisee kirjoja muotoilusta, mediasta, taiteesta, taidekasvatuksesta ja arkkitehtuurista. Vuodessa julkaistaan 25–35 sisällöllisesti ja visuaalisesti korkeatasoista tiede- ja tietokirjaa.

Aalto ARTS Booksin kustannus- ja julkaisutoiminnan tavoitteena on tehdä tunnetuksi visuaalisten alojen uusimmat tutkimustulokset. Julkaistavat teokset ovat sekä vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja että tutkimuksen tuloksia laajemmalle yleisölle välittäviä tietokirjoja.


Tieteelliset julkaisut

Tieteellisten julkaisuiden päätöksenteko perustuu vertaisarviointiin. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden julkaisuiden käsikirjoitukset lähetetään arvioitavaksi vähintään kahdelle ulkopuoliselle ja nimettömälle asiantuntijalle. Arviointiin lähetetään vasta valmis ja viimeistelty käsikirjoitus. Tekijöiden tulee varautua muokkaamaan käsikirjoitusta asiantuntijalausuntojen perusteella. Lopullisen kustannuspäätöksen tekee AAB:n toimituskunta vertaisarvioinnin lausuntojen pohjalta. Hyväksyttyjen käsikirjoitusten ilmestymisaikatauluista sovitaan yhdessä kustantajan kanssa.

 

Lisätietoa vertaisarvioinnista:
http://www.tsv.fi/fi/palvelut/tunnus/lisatietoa-vertaisarvioinnista

 

Aalto ARTS Books, lisätietoa ja tilaukset:
Aalto ARTS Booksin verkkokirjakauppa: books.aalto.fi

Alennus aaltolaisille –20 %


Aalto ARTS Booksin kirjamyymälä, Hämeentie 135 A, 3. krs.

Aukioloajat: ma-ti 10–12 ja 13–16, ke 13–18, to–pe 10–12 ja 13–16.

Kirjoja myyvät myös hyvin varustetut kirjakaupat.

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 13.11.2015.