Arabia campus. Photo: Jefunne Gimpel

Kampukset ja toimipisteet

Arabian kampus

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun päärakennus sijaitsee Arabianrannassa, Helsingin syntysijoilla. Alue on voimakkaasti kehittyvä "luovuuskeskittymä", jossa on erityisesti panostettu taiteeseen, muotoiluun ja teknologiaan. Alueen rakennuskustannuksista 1–2 prosenttia on omistettu taiteelle. Alueen langaton verkko on käytössä niin asukkailla kuin alueella toimivilla yrityksillä ja oppilaitoksilla.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ohella Arabian kampusalueella toimivat ammattikorkeakoulut Arcada ja Metropolia, toisen asteen oppilaitokset Practikum ja Heltech sekä Pop & Jazz -konservatorio, jossa toimii sekä musiikin harrastajia että ammattilaisia.

Otaniemen kampus

Arkkitehtuurin laitos sijaitsee Espoon Otaniemessä, joka on Pohjoismaiden suurin korkean teknologian keskittymä. Tiiviillä alueella on ainutlaatuinen yhdistelmä koulutusta, tutkimusta ja liiketoimintaa. Yhteisöön kuuluu 15 000 teknillistieteellinen alan opiskelijaa sekä 16 000 tutkimusorganisaatioissa ja teknologiayrityksissä toimivaa tekniikan alan ammattilaista.

Porin kampus

Porin kampus on osa Porin yliopistokeskusta, joka on 4300 opiskelijan, 200 asiantuntijan ja neljän yliopiston verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö.

Yliopistokeskuksessa toimii neljä yliopistoa: Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto

Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova, Vaasa

Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova on Vaasassa sijaitseva tutkimus- ja kehityskeskus, joka tarjoaa muotoilu-, tutkimus- ja koulutuspalveluita. Se on Taideteollisen korkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteinen yksikkö. Muovan monialaisessa tiimissä on muotoilun, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijoita. Asiakkainamme on sekä yrityksiä että julkisia organisaatioita.